Datum objave: 22. Kolovoz 2012

Sastalo se Vijeće za komunalnu prevenciju u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Broj kaznenih djela u Vodicama ove je turističke sezone smanjen unatoč tomu što se broj turista povećao za oko 6 posto i što dnevno u tom gradu boravi prosječno oko 30 000 ljudi. Taj podatak iznesen je na sjednici Vijeća za komunalnu preveneciju Grada Vodica koja je danas sazvano kako bi se analiziralo stanje u tom turističkom gradu u povodu nedavnih ozbiljnih incidenata u diskoteci Hacienda koji su bacili negativno svjetlo na Vodice, a reagirale su i oporbene političke stranke tražeći  sazivanje  izvanredne sjednice Gradskog vijeća smatrajući da je situacija izmaknula kontroli.

" Žao mi je  išto  upravo zbog takvih reakcija preko medija  Vodice ove sezone pune novinarske stupce, Bilo bi mi draže da su nam sve te stranke koje preko medija polemiziraju s gradskom vlašću poslale prijedloge što napraviti,i kako poboljšati odluke koje smo donijeli. Odluka o radnom vremenu u turističkoj sezoni donesena je jednoglasno na sjednici Gradskog vijeća, a ne , kako neki tvrde, glasovima vladajuće većine. Puno veći problem od tih izgreda koji su se dogodili i kojima se bavi policija su požari, ali to nitko ne spominje. Na području Grada Vodica lani  su bila 26, a ove godine do sada čak 62 požara.", ističe Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica.

Po njezinim riječima, najveći  problemi koja ove turističke sezone smetaju građane Vodica i zbog kojim im se obaraćaju gradskoj upravi su prekomjerna buka iz noćnih klubova i diskoteka i folk glazba, ali to muči i druga turistička mjesta na hrvatskoj obali. " Zatražila od svih mjerodavnih služba, od policije do sanitarne inspekcije i državnog inspektorata da nam dostave informaciju o tomu u kojim su lokalima utvrdili prekomjernu buku i remećenje javnog reda i mira. Sanitarna inspekcija koja je  upravo nadležna  za buku nije se ni očitovala,  Državni inspektorat nam je dao podatke o dva lokala. I što tu gradska vlast može napraviti? Mi smo odredili koliko je decibela dopušteno i znamo da mnogi to prekoračuju, ali kako to dokazati. Pokušali smo s nezavisnim  mjerenjima, ali se i to pokazalo neučinkovito.", ističe gradonačelnica Vodica.

Kada je riječ o folk glazbi, nakon što prođe ova turistička sezona održat će sastanak sa  ugostiteljima si svima drugima koji kreiraju turističku ponudu Vodica kako bi analizirali je li to ono što Vodicama treba i što se može napraviti. No Branka Juričev Martinčev podsjeća i da se posljednji incident u Haciendi dogodio nakon nastupa Severine, a ne folk pjevača. 

Iz kategorije: Vijesti