Datum objave: 16. Kolovoz 2012

Pejčinoski potvrdio kupnju Tvornice valjanih proizvoda TLM-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Marko Pejčinoski, vlasnik “Eurisa” potvrdio je specijalno za Slobodnu Dalmaciju da je ova njegova bečka grupacija postala novi većinski vlasnik šibenske tvornice TLM - Tvornice valjanih proizvoda. Kupoprodajni ugovor o preuzimanju ove najveće šibenske tvrtke potpisan je u petak između “Eurisa” i dosadašnjeg većinskog vlasnika Hypo Alpe-Adria-Bank International čime je “Euris” preuzeo 82,5 posto udjela u Valjaonicama., prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

- U ovom trenutku nisam u mogućnosti govoriti o detaljima ugovora jer smo se suglasili da se izda zajedničko priopćenje za javnost oko te vrlo ozbiljne poslovne transakcije. Osobno sam zadovoljan i već danas letim za Šibenik da se nađem s čelnim ljudima tvornice.

Poznajem stanje u tvrtki i svaki dan je vrlo bitan, tako da nisam u prilici odugovlačiti s prvim potezima kako bi Valjaonice što prije digao na noge i vratio ugled TLM-u kakav je imao i zaslužuju u poslovnim krugovima - kaže Pejčinoski. Najavio je da već idući tjedan u Šibenik stiže tehnički tim koji će detaljno pregledati u kakvom su stanju strojevi i oprema.

- Iza njih stiže i ekipa stručnjaka čiji će zadatak biti izraditi potrebne elaborate za prve investicije. Uistinu idemo odmah na posao jer svako odugovlačenje će nas skupo stajati. Angažirali smo i specijaliziranu kuću koja će hitno ponuditi plan restrukturiranja Valjaonica - kaže Pejčinoski.

Podsjetimo da je tvrtka “Euris” u vlasništvu Marka i njegova sina Lorana, najveći klijent TVP-TLM-a od koje kupuje limove i trake čija godišnja vrijednost premašuje 50 milijuna eura. Iz Hypo banke poručuju da su se odlučili za njih jer vjeruju da će uz svoje iskustvo, znanje i resurse razviti poslovanje i osigurati stabilan napredak.

- Uvjereni smo kako smo u Eurisu pronašli odličnog investitora koji će poštovati naš rad proteklih godina i omogućiti dugoročnu strategiju koja je u interesu TLM-TVP-a, njegovih radnika, kupaca, dobavljača, ali i regije, kažu u Hypo banci.

- “Euris” je ovim kupoprodajnim ugovorom, zapravo, kupio Aluflexpack stari, a to znači da sam, pored Tvornice valjanih proizvoda, ušao i u suvlasništvo i Adriala plus, te još dvije manje tvrtke. Preuzeli smo sve ranije obveze prema domaćim bankama, kao i radnicima. U ovom poslu prati nas Erste banka. No, sve su to detalji koje ću javnosti predočiti sljedećih dana. Obećao sam, pored ostalog, da ću biti društveno odgovoran prema zajednici, a to znači i Šibeniku i Hrvatskoj. Zato ću sve što budem radio, raditi transparentno - poručuje Marko Pejčinoski.

Iz kategorije: Vijesti