Datum objave: 13. Kolovoz 2012

Požar u Sonkoviću još nije pod kontrolom

Diana Ferić
Diana Ferić

Još nije pod kontrolom veliki šumski požar koji od nedjelje  poslijepodne gori na području Sonkovića. Na predjelu Pamučara gdje je minsko polje ga se ne može gasiti, a na ostalom dijelu vatrene  fronte vatrogasci ga pokušavaju držati pod kontrolom. Na terenu je jutros, 14.kolovoza, tridesetak gasitelja.  Vatra je zahvatila površini veću od 400 hektara. 

Najteže je bilo u noći 12. kolovoza kada je požar zaprijetio tamošnjim zaseocima pa su stanovnici nakratko otišli iz svojih kuća. Čim su kuće nadljudskim naporom gasitelja obranjene vratili su  se svojim domovima. Na terenu je  je protekla dva dana bilo i do 160 vatrogasaca s 50 vozila, a prema prvim procjenama izgorjelo je oko 400  hektara šume, niskog raslinja, ali i vinograda i maslinika.

 

Objavljeno u 11 sati13. kolovoza:Vatrogasci , njih 114 vatrogasaca s tridesetak vozila požar gase od sinoć. Profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima iz Šibensko - kninske županije u pomoć su stigli kolege iz Karlovca te Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Uzrok požara nije poznat.Još od 14 sati, kada je požar zamijećen na području Sonkovića u skradinskom zaleđu, na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage i podrška iz zraka.

Požar je jučer poslije podne izbio u gustoj borovoj šumi između Gračaca i Sonkovića, te se zbog bure rasplamsala i zaprijetila naseljima.

Iz kategorije: Vijesti