Datum objave: 07. Kolovoz 2012

Malo državnog novca za šibenske važne turističke manifestacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Skromna sredstva dobile su  jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i institucije s područja Šibensko – kninske županije iz Fonda za bespovratne potpore ministarstva turizma RH, a kandidirali su i malo programa.
Ukupni iznos bespovratnih potpora tek je neznatno veći od 250 tisuća kuna. To zorno pokazuje da neke lokalno visoko cijenjene  manifestacija na nacionalnoj razini nemauju preveliku težinu. Ilustracije radi, iz Programa bespovratnih sredstava manifestacijama u funkciji razvoja turizma Međunarodni dječji festival je dobio 70 000, a festival Terraneo 40 000 kuna. To je simbolično u odnosu na recimo skijaški Audi kup – ski world kup koji je dobio bespovratnih 1 250 000 kuna ili teniski turnir Vegera Croatia open koji je dobio milijun kuna.
Osim MDF-a i Terranea bespovratne potpore na natječajima ministarstva turizma dobila su još samo četiri projekta s područja Šibensko – kninske županije. Turističko – ugostiteljskoj školi  odobreno je 15 000 kuna potpore iz Programa obrazovanja i obuke kadrova u turizmu za nastupe na međunarodnom AEHT-a natjecanju, nastup na Sajmu poslova i nastup na Barmen kupu u Karlovcu, dok su iz Programa potpore turističkim projektima kojima su odobrena sredstva iz EU ili drugih međunarodnih fondova potpore dobili Grad Šibenik, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Šibensko – kninske županije i Grad Vodice. Naime,  Ministarstvo turizma podržalo je revitalizaciju Tvrđave sv. Mihovila s 42 750 kuna, turističku valorizaciju kanala sv. Ante s 47 750 kuna te dovršenje memorijalnog centra Fausta Vrančića na otoku Prviću s 35 000 kuna.

Iz kategorije: Vijesti