Datum objave: 02. Kolovoz 2012

Biskup Ivas napao vlast zbog Zakona o umjetnoj oplodnji

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski biskup Ante Ivas obrušio se na prihvaćanje  Zakona o umjetnoj oplodnji u današnjoj propovjedi na svetkovini Gospe od Anđela na Visovcu, pred nekoliko tisuća vjernika:"Nedavni događaji u Hrvatskom saboru i izglasavanje Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji pokazuju da se ne poštuje i ne uvažava mišljenje brojnih vjernika. Kršćanski stavovi se izruguju i proglašavaju nazadnima. Vjera jest osobni događaj, ali kršćani su dio hrvatskog društva te su odgovorni za narod i državu. Kršćani ne smiju stajati sa strane i gledati kako se uništavaju vrednote i temelji vjere. To je grijeh." kazao je biskup.

Osvrnuo se i na stanje u hrvatskom društvu:"Isus Krist iz ljubavi je ušao u ljudski život i pokazao kako se s Bogom može dalje od groba i smrti. Isus je uspostavio novi Božji poredak na zemlji. Grijeh je poniziti čovjeka i oduzeti mu slobodu ili mu ukraćivati prava kojim ga je Bog obdario i koja ne ovise o samovolji ljudskoj. To su pravo na rad i pravednu zaradu, na nedjelji odmor, pravo na vlastitu Domovinu u kojoj se može slobodno rađati i podizati obitelj. Nikakva vlast ni ideologija ne mogu to čovjeku zanijekati ni oduzeti.", poručio je biskup.

Gospa i samostan na otoku Visovcu u Nacionalnom parku Krka tradicionalno okupljaju brojne vjernike iz cijele Šibenske biskupije. Na jutrošnjem slavlju bilo je više tisuća vjernika. Mnogi od njih su hodočastili i bosonogi. To govori kako je u vjernicima prisutna živa vjera i kršćanstvo, istaknuo je gvardijan samostana na Visovcu fra Mate Gverić. Mišljenja je kako je pobožnost prema Gospi od Anđela tijekom stoljeća očuvala vjeru među vjernicima visovačkoga samostanskog okružja, javlja IKA.

FOTO:IKA

Iz kategorije: Vijesti