Datum objave: 02. Kolovoz 2012

TEF dobio zajam od 10 milijuna kuna za sanaciju opasnog otpada

Diana Ferić
Diana Ferić

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dat će Tvornici elektroda i ferolegura zajam od najviše 10 milijuna kuna za sanaciju opasnog otpada u krugu te bivše tvornice za što su danas dobili suglasnost Vade Republike Hrvatske .

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović izrazio je zadovoljstvo što je aktualna Vlada prepoznala važnost dovršetka sanacije prostora TEF-a i činjenicu da je njegovo stavljanje u funkciju, kao iznimno vrijednog prostora, važno za daljnji razvoj Grada Šibenika. „Ovom Odlukom stvaraju se preduvjeti da se, paralelno s dovršavanjem započetog procesa sanacije, krene s planiranjem koraka koji će voditi k valorizaciji cjelokupnog prostora TEF-a i njegovog stavljanja u funkciju, te u konačnici poboljšanju kvalitete života građana Šibenika.", kazao je gradonačelnik.
Zadovoljan je i direktor TEF d.d. Krešimir Šakić  koji je zahvalio ministru zaštite okoliša Mihaelu Zmajloviću za to što je na samom početku svoga mandata posjetio Šibenik i podržao šibensku gradsku vlast u dovršetku sanacije TEF-a. Taj zajam omogućava nastavak projekta dovršetka sanacije zacrtanog Strategijom gospodarenja otpadom i Planom gospodarenja otpadom RH (sanacije crnih točaka i drugih lokacija), čije financiranje Fond pomaže zajmom još od 2007., priopćili su iz Ureda gradonačelnika.
No i dalje ostaje otvoreno pitanje zbog čega se okoliš TEF-a kao jedna od crnih ekoloških rupa u Hrvatskoj ne financira bespovratnim sredstvima iz državnom proračuna kao većina ostalih takvih zahvata  nego zajmom na teret Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti