Datum objave: 01. Kolovoz 2012

Prostorni plan Županije opet se mijenja:Grad - Županija 0:1

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što se županijska i gradska vlast i dalje spore i međusobno prozivaju zbog namjene područja Kršine u Dubravi te uvale Vrnaža u Mandalini vijećnici Županijske skupštine danas su jednoglasno podržali odluku da se krene u nove, četvrte izmjene Prostornog plana Šibensko - kninske županije, u kojima nije uvažen stav grada u vezi s tim lokacijama. Tako će uvala Vrnaža biti isključivo sportska lučica namijenjena uglavnom privezu brodova lokalnog stanovništva, a ne komercijalna nautička luka kako to traži Grad Šibenik. Jednako tako Kršine nisu  definirane kao područje za eksploataciju arhitektonskog kamena već samo kao istraživačko područje i tek bi trebalo utvrditi može li se tu uopće vaditi kamen. Stav o o tomu hoće li tu ili neće biti kamenolom imat će prilike u javnoj raspravi izreći i stanovnici Dubrave.
To što je ta odluka jednogalsno prihvaćena ne znači da glasanju nije predhodila rasprava koja se za govornicom nekoliko puta čula, a u kojoj su vijećnici HNS -a zastupali stav o tomu da bi Kršine trebale biti eksploatacijsko područje i da treba misliti na investitora, tvrtku Batolit koje je računajući na taj kamenolom već izgradila pogon na Podima.   Župan  Pauk  je na to odgovorio da taj investitora već ima dva kemenoloma koja može koristiti.  Ponovio je i kako je grad imao dvije godine vremena da spomenuti kamenolom  svoj prostorni plan ali to nije učinjeno prostornog plana.
U  nove izmjene PP Županije kreće se nakon što je taj plan mijenjan i prije nepuna dva mjeseca. Vodstvo županije tumači kako su ove četvrte ciljane kako bi se investiotrima u Primoštenu i Vodicama, a riječ je o vlasniku Olimpije Josipu Stojanoviću, omogućilo da provedu zacrtane investicije i odbacuju sumnje da na taj način pogoduju privatnim investitorima. 

Iz kategorije: Vijesti