Datum objave: 31. Srpanj 2012

Ministar Ostojić u Šibeniku: Treba nam više vrhunskih hotela

Diana Ferić
Diana Ferić

Planirane investicije u turizmu  šibensko - kninske županije bile su jedna od glavnih tema susreta ministra turizma Veljka Ostojića s čelnim ljudima Šibensko kninske županije, gradova Šibenika i Vodica te s predstavnicima turističkog gospodarstva koji  je danas održan u Šibenik, a ministar je nakon toga posjetio hotelski kompleks Solaris, ponajprije zbog  zbog tematskog dječjeg hotela u koji je ove godine prerastao hotel Andrija. U pratnji ministra je i njegov savjetnik Ivo Bašić. 

Solaris resort će sljedeće godine rekonsturirati hotel Ivan u što će uložiti 15 milijuna eura, vlasnik Olimpije Josip Sotajnović Jolly, koji je također bi na sastanku, dogradit će i preurediti hotel Olimpiju u što će uložiti 200 milijuna kuna, a turska grupa Dogus nastavlja investirati u turističke kapaciteta na Mandalini  Ministar je, nakon sastanka, u izjavi novinarima pohvalio takve planove trustičkog razvoja istaknuvši kako Hrvatskoj pa tako i Šibensko - kninskoj županiji nedostaju hotelski kapaciteti. Oni čine trenutno samo  14 posto ukupnih turističkih kapaciteta, a njihov gradnja i podizanje kvalitete smještaja je, rekao je, bitna i za povećanje konkurentnosti Hrvatske koja je na predposljednjem mjestu, među turističkim zemljama Mediterana. U Šibensko - kninskoj županiji, kako je kazao župan Goran Pauk, najveći dio smještajnih jedinica, čak 66 posto, su privatne sobe i apartmani.  Ministar Ostojić je dodao i kako je pravi izazov razvoj turizma u zaleđu u Šibensko - kninskoj župniji te je kao dobar primjer istaknuo turističke sadržaje koje je u Drinovcima, na Miljevcima izgradio Tomislav Skelin.

Bilo je riječi i o ovogodišnjem turističkom prometu. "Povećanje od 1 posto koliko je u prvih šest mjeseci zabilježila Šibensko - kninska županbije je dosta solidno jer ne možemo očekivati iz godine u godinu dvocifrena povećanja. Hrvatska će ove godine, prema našim očekivanjima po broju gostiju i noćenja biti na razini prošle godine, ali ćemo imati bolji financijski učinak.", zaključio je ministar Ostojić.
U pratnji domaćina, šibensko - kninskog župana Gorana Pauka te  gradonačelnika Grada Šibenika dr Ante Županovića i predstavnika gradske i županijske turističke zajednice ministar je brzopotezno obišao Solaris resort i novootvoreni dječji hotel. Riječ je o hotelu u kojem su djeca na prvom mjestu i svi su sadržaji kao i izgled hotela  podređeni njima. Hotel, zbog pretjeranog kiča, izgleda kao da je  u Las Vegasu, ali, kako su danas komentirali turistički djelatnici, to na tržištu dobro prolazi i  takav izgled navodno priliči jednom tematskom hotelu. U Hrvatskoj postoji još jedna dječji hotel na Lošinju, ali je riječ o austrijskom modelu kinder hotela dok je hotel Andrija u svojoj ponudi originalan. 

Iz kategorije: Vijesti