Datum objave: 23. Srpanj 2012

Bura ispraznila plaže-turisti napunili Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka bura ohladila je more i ispraznila plaže pa su rijeke turista krenule prema Šibeniku i Skradinskom buku što je izazvalo velike probleme u prometu na cijelom potezu Jadranske magistrale između Rogoznice i Pirovca.

Iz smjera do Šibenskog mosta kolone su duge i više desetaka kilometara, a od Vodica do Šibenik put koji se inače prevali za desetak minuta traje i duže od sat vremena. S istočne strane kolone su nešto manje ali velikih problema ima na potezu od Brodarice do ulaza u Šibenik. Na raskrižjima kod trgovačkih centara „Dalmar“, „Plodine“ i „Lidl“ neizbježna su čekanja pri izlasku s parkirališta i pri uključivanju u promet na Jadranskoj magistrali. Oko trgovačkih centara parkirališta su puna do posljednjeg mjesta, pa turisti koji su krenuli u shpinig ostavljaju svoja vozila na travnjacima i uzduž prometnica. Problema u pometu ima i u samom Šibeniku. Glavnom gradskom prometnicom Kronjinog magazina do Poljane voz se 20 do 40 minuta, a s istočne strane je situacija nešto bolja jer dosta turista koristi Tehnološku cestu i parkiralište na gatu Vrulje odakle u razgledavanje grada odlazi pješice.
Duge kolone vozila turista koji, sada kada kupanje nije ugodno,  žele razgledati Skradinski buk stvaraju se već u Bilicima, a čuli smo da gužve vladaju i na izlazu s autoputa u Bićinama.
Promet je usporen i dolazi do čestih zastoja, ali za sada nema dojava da je bilo težih incidenata i nezgoda.
Šibenčni, navikli na to da njihov grad preplave turisti uvijek kada vrijeme nije tako pogodno za sunčanje i kupanje, mudro u grad ne idu automobilima već pješice ili skuterima, a shoping u trgovačkim centrima su ostavili za neki drugi dan.

Iz kategorije: Vijesti