Sidebar Menu

Datum objave: 21. Srpanj 2012

Upozorenje nautičarima: Zbog jake bure držite se sigurnih luka

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka, ponegdje i olujna bura bit će glavno obilježje vremena narednih dana. Zbog toga je izdano priopćenje za nautičare da ne izlaze na otvoreno  more. Jaka bura već je počela puhati na sjevernom Jadranu.Tijekom nedjelje i ponedjeljka u većem dijelu Dalmacije puhat će umjerena i pojačana, rijetko gdje i jaka bura s olujnim udarima.

Podno Velebita se očekuje jedna od najjačih bura nekoliko zadnjih ljeta. Bura će biti jaka do olujna s čestima orkanskim udarima, a pojedini prognostički modeli podno Velebita predviđaju i udare vjetra preko 170km/h. U takvoj situaciji može se očekivati potpuna paraliza cestovnog prometa na autocesti kod Maslenice, ali su izgledni i problemi u normalnom odvijanju prometa podvelebitskom magistralom.

Jaka i olujna bura stvorit će vrlo opasne uvjete za sve koji se u spomenute dane nađu na moru, pa se ne savjetuje izlazak na more u bilo kakvim plovilima, ili sredstvima za razonodu na moru. Kamperi bi također morali što bolje učvrstiti svoje šatore.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam