Datum objave: 21. Srpanj 2012

U prodaji novi broj časopisa Šibenik tim

Diana Ferić
Diana Ferić

Priča o tome tko je šibensku mladost prije 65. godina naučio igrati košarku, tko je u Šibenik donio prve košarkaške lopte i organizirao prvu javnu košarkašku utakmicu, plod dvogodišnjeg istraživačkog rada redakcije i suradnika časopisa ŠIBENIKtm udarna je tema njegovog petnaestog broja koji je od jutros u prodaji u svim trgovinama domaćeg trgovačkog lanca „Djelo“, a od ponedjeljka na kioscima „Tiska“.  Ništa manje pozornosti ne zaslužuje portret bivšeg šibenskog gradonačelnika, intelektualca i poduzetnika Ante Šupuka. Sada je prvi puta javnosti dostupna cjelovita priča o njegovom životu, školovanju, poduzetničkoj, profesionalnoj i političkoj karijeri koja će sigurno pridonijeti skidanju stigme koja ga je dugo u šibenskoj javnosti pratila. 

Lista atraktivnih tema koje donosi najnoviji broj časopisa ŠIBENIKtm time nije iscrpljena. Petnaesti broj otvaraju rezultati kompleksnih istraživanja javnog mijenja o turističkom statusu i ugledu Šibenika i šibenske turističke regije te intervju s Brankom Tudićem, vlasnikom „Zlatne ribice“, jednim od najuglednijih šibenskih turističkih djelatnika i ugostitelja. 

ŠIBENIKtm objavljuje i prve podatke o tome tko je i kada osnovao prvi košarkaški klub u Šibeniku, tko su bile prve šibenske košarkašice i košarkaši, tko je i gdje izgradio prvo košarkaško igralište i podigao prvi koš. Na tekst o počecima i začetnicima šibenske košarke 1947. godine organski se nadovezuje tekst o petnaestoj obljetnici osnutka Omladinskog košarkaškog kluba – Škole košarke „Dražen Petrović“. 

U rubrici ŠIBENSKI KLUB pozornost plijeni priča o zanimljivom književnom stvaralaštvu Tomislava Šovagovića, šibenskog novinara i pisca iz Zagreba čija je zbirka kratkih priča „Rudnik čvaraka“ u rekordnom roku doživjela dva izdanja. 
Pozornost Šibenčana koji pamte putovanja vlakom preko Perkovića do Zagreba, bez dvojbe će privući fini nostalgični i sentimentalni putopis Frane Baice „Vlakom preko Perkovića do Knina“. 
Iako su sve do sada nabrojane teme i više nego dovoljan razlog za čitanje časopisa ŠIBENIKtm, najbolji dio sadržaja njegovog petnaestog broja je priča „Kad se male ruke slože i zasade Drvo dobrote“ koja govori o tome kako su djeca iz šibenskog dječjeg vrtića „Vjeverica“, želeći pomoći svojoj teško bolesnoj prijateljici pokrenula golemu humanitarnu akciju koja je poput plimnog vala zapljusnula gotovo cijelu Hrvatsku.  
 

Iz kategorije: Vijesti