Datum objave: 19. Srpanj 2012

"Izvor ljubavi" konačno dobio prostor za rad

Diana Ferić
Diana Ferić

Prigodnim domjenkom proslavili su članovi udruge za disleksiju Šibensko - kninske županije "Izvor ljubavi" to što su konačno dobili prostor za rad, ali i uspješan završetak svoje Ljetne logopedske školice koju su ove godine organizirali prvi put. Nazočni su bili zamjenik šibenskog gradonačelnika i saborski zastupnik Petar Baranović, pročelnica županijskog upravnog odjela za prosvjetu i kulturu Diana Ercegović i predsjednica županijskog Odbora za socijalnu politiku Neda Klarić. Baranović je istaknuo kako ljudi koji rade u udruzi "Izvor ljubavi" zbog svoje predanosti zaslužuje puno veću potporu od one koje dobivaju i najavio da će im gradska uprava pokušati pomoći najviše što može.

 

Grad Šibenik dodijelio im je nekadašnje poslovne prostorije Studentskog centra na Vanjskom koje su po veličini skromne, ali su u toj udruzi sretni što nakon četiri godine rada imaju svoj prostor. Do sada su radili u privatnom prostoru predsjednice udruge Majde Ivande koja je sa svojim entuzijazmom i nepresušnom energijom, kako je danas primjetila Đina Lugović, stručna savjetnica te udruge, i najzaslužnija za njezin uspješan rad. Poklonivši joj buket cvijeća uz riječi zahvale to su potvrdile  i majke djece koja imaju disleksiju. 
Ta udruga djeluje četiri godine i ima 11 volontera koji djeci s teškoćama u učenju pomažu da svladaju školsko gradivo. Stručna i ostala pomoć koju kroz tu udrugu dobivaju u mnogme je toj djeci i njihovim roditeljima  olakšala život.  "Disleksija nije bolest nego poremećaj koji se, ako se na vrijeme kod djeteta prepozna može prevladati. Ta teškoća ne smije biti prepreka da dijete uspije u životu što je pokazao primjer mnogih poznatih, uspješnih osoba koje su imali disleksiju.", kazala je Maja Ivanda. U tom cilju ta udruga je do sada organizirala niz stručnih seminara i radionica, a posljednja je Ljetna logopedska školica koju je pohađalo 21 dijete. Voditeljica, profesorica logopedije iz Zagreba Željka Butorac istaknula je kako je iznimno zadovoljna postignutim rezutatima te da je većina djece u proteklih 15 dana gotovo riješila ili velikim dijelom ublažila svoje teškoće s čitanjem uz pomoć povezivanja njihove  motoričke sposobnosti  i učenja što se pokazalo odličnom metodom. 

Na prigodnom domjenku prvi put je pred javnošću nastupila nova šibenska klapa "Jacera" koja je osnovana protekle zime, za najvećih hladnoća po čemu je i dobila ime.  
 

Iz kategorije: Vijesti