Datum objave: 16. Srpanj 2012

U Šibenik stiže Etieene Mbappe basista legendarnog Santane

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Etieene Mbappe jedan od vodećih svjetskih jazz basiste koji je svirao s legendarnim Carlosom Santanom i bio član znamenitog fuzijskog jazz banda Johna McLauglina, nastupit će u Šibeniku na 6. Off jazz festivalu na otvorenoj pozornici povijesna Četiri bunara. Festival će se održati od 19. do 21. srpnja u Šibeniku.

Dolazak Mbappea u Šibenik prvorazredna je glazbena senzacija jer je riječ o jednom od trenutno najboljih jazz glazbenika. On će sa svojim pratećim bandom Su La Take nastupiti 6. kolovoza u dodatnom programu Off jazz festivala, na tzv Day off-u. Da će Šibenčani i njihovi gosti imati priliku uživati u vrhunskom jazzu potvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare osnivači i direktori Off Festivala Milan Živković i Vojo Marković
Etienne Mbappé & Su La Take dolaze iz Kameruna. Taj glazbenik i njegov prateći band poznati su po zadivljujućoj glazbenoj kompetenciji i nenadmašnom osjećaju za ritam, a na svjetskoj su se jazz sceni afirmirali zahvaljujući tome što su stvorili vlastiti glazbeni žanr na granice između afričke glazbe i jazza, fuzije te i klasične glazbe. 
Zahvaljujući ovom gostovanju Off jazz festival koji je ove godine zbog krize nešto siromašniji nego tijekom prethodnih pet godina, zasjat će u punom sjaju iako će i tijekom tri oficijelna dana ponuditi prave jazz poslastice. Festival 19. srpnja otvara Big Band HRT-a. Riječ je jednom od samo nekoliko jazz big bandova koji postoje u svijetu koji postoje neprekidno od 1946. godine. HRT-ob big ban usporediv je samo s vrhunskim orkestrima poput Duke Ellington Big Band, Count Basie Big Band ili Woddy Herman Big Band.   
Drugog dana Off jazz festivala na trgu Četiri bunara gostuje izvrsni jazz-fusion glazbenik Kristijan Terzić. Za neupućene riječ je o glazbeniku koji je 2006., 2008. i 2010. bio proglašavan najboljim hrvatskim instrumentalistom u kategoriji zabavne, pop rock i urbane glazbe. Usput, njegov sekstet nastupio je lani kao na utjecajnom Avantgard Jazz Festival kao predgrupa  jazz legendi Chicku Coreai i njegovom Return To Forever IV. Bandu! 
Posljednjeg dana festivala 21. srpnja u Šibenik dolazi „Geg? Telesforo Band“  kojeg vodi osebujni pjevač, instrumentalist, skladatelj, producent, novinar, televizijski i radio voditelj Geg? Telesforo. To ukratko znači da će Šibenčani na Četiri bunara čuti ono najbolje što trenutno nudi talijanska jazz scena. Sam Geg?  Je pjevač nevjerojatnih vokalnih sposobnosti  koji se odlično snalazi u jazz improvizacijama i trenutno jako popularnom jazz funki stilu.
Svi koncerti počinju u 22 sata. Cijena ulaznica je 40 kuna, a paket ulaznica za sva tri koncerta košta 100 kuna što je i više nego poštena cijena za sve ono što šibenski Off jazz festival nudi.

Iz kategorije: Vijesti