Datum objave: 11. Srpanj 2012

"Zeleno svjetlo" za parkiralište na nagostupu kod sportske dvorane

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski parking je dobio suglasnost za uvođenje organiziranog parkiranja automobila na sjevernom nogostupu Ulice Stjepana Radića, preko puta sportske dvorane Baldekin. Za proglašenje tog parkirališta u II. Zoni i uvođenje naplate od tri kune po satu glasovalo je 11 vijećnika Gradskog vijeća, a protiv te odluke devet vijećnika. Protiv su bili vijećnici HDZ-a i ŠGF-a. Presudan je bio  stav vijećnice Jagode Sabljić. Ona je naime kazala kako je u početku smatrala kako proširenje parkirališta na nogostup nije dobro rješenje, ali je promijenila mišljenje kada je došla na lice mjesta i uvjerila se da će od uvođenja reda na tom dijelu Ulice Stjepana Radića najviše koristi imati djeca jer će biti sigurnija na putu od kuće do škole i nazad.
„Iako to parkiralište još nije aktivirano, - kazale je ona, -tako je situacija već sada znatno bolja nego prije. Sigurnost naše djece svima mora biti na prvom mjestu i zato apeliram na vijećnike da glasuju za to da Gradskom parkingu omogući da upravlja i tim parkiralištem“
HDZ je smatrao da nema ni smisla ni potrebe širiti parkirališta na nogostupe. Sličan stav imao je i ŠGF. Razloge zbog kojih je uređenje parkiranja u Ulici Stjepana Radića neophodno obrazložio je zamjenik gradonačelnika Franko Vidović:
„Cilj organiziranja parkiranja vozila u Ulici Stjepana Radića nije povećanje prihoda Gradskog parkinga već uvođenje reda u takozvani promet u mirovanju u tom dijelu grada. Tamo vlada nered zbog kojeg su ugroženi sudionici u prometu i pješaci. Riječ je frekventnoj prometnici u čijoj su blizini dvije osnovne škole i sportska dvorana. Do sada nismo mogli učiniti ništa jer je Ulica Stjepana Radića bila pod nadležnošću Županijske uprave za ceste pa je Gradski parking, da bi bilo što napravio, morao tražiti koncesiju, a to bi u konačnici rezultirali previsokim cijenama parkiranja. Nakon promjene zakona i dolaska te ulice pod ingerenciju Grada mogli smo pristupiti uvođenju reda u prometu. U pozitivne učinke takvog pristupa već smo se uvjerili u drugim dijelovima grada.“
Prema dostupnim informacijma gradska će uprava inzistirati na uvođenju reda u prometu i parkiranju vozila na cijelom potezu Ulice Stjepana Radića od sportske dvorane do tzv. Kožare.

Iz kategorije: Vijesti