Datum objave: 11. Srpanj 2012

Prosvjed gospodarstvenika zbog ukidanja carinske službe u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtke na drniškom i kninskom području već osjećaju, i to u povećanju troškova poslovanja, posljedice ukidanja carinske ispostave u Kninu koja je prestala raditi 1. srpnja, kako su danas upozorili njihovi predstavnici na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Šibenik.

Najkonkretniji je bio Josip Dičak, direktor "Drnišplasta" koji je istaknuo kako za svaki kamion robe koja sada mora na carinjenje u Šibenik umjesto u Knin ima 100 eura veće troškove nego do sada. "Ako godišnje imamo 50 takvih kamiona to je dodatni izdatak od 50 000 eura. Mene ne zanima gdje će sjediti voditelji carinske službe i gdje će biti formalna sjedišta, ali bi bilo normalno da funkcija carine ostane u Kninu što je nama gospodarstvenicima povoljnije. Međutim, sada kamioni s robom dolaze u Drniš pa moraju na carinjenje u Šibenik i onda se ponovno vraćaju u Drniš dok su prije carinjenje obavljali u Kninu,na putu od Zagreba prema Drnišu ili iz BiH -a  prema Drniša i isto tako u drugom pravcu. Najviše me smeta to što još nismo dobili relevantno obrazloženje koje su uštede postignute tom racionalizacijom carinskih poslova koja je provedena, a ja ih ne vidim. Vidim samo povećanje troškova za nas gospodarstvenike. Ako mi netko pruži kontrargumente ja ću biti prvi koji će priznati da povećanje naših troškova poslovanja ima smisla.", istaknuo je Dičak, a podržali su ga i kolege iz GIRK Kaluna, koji ima manje povećane izdatke jer dio robe mogu sami cariniti, te GIRK Kalun.

Gotovo je nevjerojatno da ih nitko iz Carine službeno  nije niti obavijestio o tome da od 1. srpnja moraju robi cariniti u Šibeniku nego su naišli samo na zatvorena vrata Carinarnice u Kninu.
Na sjednici Gospodarskog vijeća stoga je zaključeno da će Županijska komora Šibenik ponovno uputiti pismo Ministarstvu financija i ravnatelju Carinske uprave u kojem će ih još jednom upozoriti na negativne posljedice ukidanja carinske službe u Kninu. Petar Škender, predsjednik Županijske gospodarske komore upozorio je da će se ukidanje carinske službe u Kninu negativno odraziti na otvaranje pogona u županijskim perfernim industrijskim zonama, a izrazio je u sumnju u čvrstinu volje predstavnika Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika koji su se trebali izboriti za ostanak carinske službe u Kninu.


Gospodarsko vijeće ŽGK Šibenik  reagiralo je odmah nakon što je donesena odluka o racionalizaciji carinske službe u Šibensko - kninskoj županiji i mjerodavne u državnoj vlasti upozorilo upozorilo na moguće posljedice, ali nitko im se na to nije udostoji niti odgovoriti što je dokaz, kazali su danas gospodarstvenici, koliko u Ministarstvu financija i Carinskoj upravi uvažavaju Hrvatsku gospodarsku komoru,a  svjedoči i o tomu da su pokazali izostanak elementarne pristojnoti i učtive komunikacije. Možda zbog toga, ali i općenito apatije u hrvatskom društvu, dio članova Gospodarskog vijeća nije krio uvjerenje da je obraćanje državnim institucijama i ministarstvima u startu osuđeno na propast i da neće polučiti nikakvu reakciju niti rezultat. Ukidanje carinske službe u Kninu dio je racionalizacije koja je provedena nakon što je sjedište Carinarnice Šibenik preseljeno u Split. Davor Škugor, član Uprave šibenskog pdiuzeća Luka i član Gospodarskog vijeća upozorio je da nam uskoro slijedi i još gora stvar - u Hrvatskoj će ostati samo tri granična prijelaza i to Slavonski Brod, Karlovac i Ploče što znači da će Šibenik i šibensko - gospodarstvo i tu izgubiti.  

Iz kategorije: Vijesti