Datum objave: 10. Srpanj 2012

Velika akcija spašavanja nejakog mačića Ive

Diana Ferić
Diana Ferić

Crni mačić nazvan Ive Županović za kojeg se već mjesec dana bore veterinar Emil Ofner i djelatnici Veterinarske stanice još nije izvan životne opasnosti, ali se ipak uspješno oporavlja. Nad njegovom sudbinom strepe desetine Šibenčana čije je simpatije osvojio čim je donesen, više mrtav nego živ, u Veterinarsku stanicu "More" u Šibeniku. Tada je bio jedva nešto veći od palca ljudske ruke. Bio je star samo tri – četiri dana i još nije ni progledao. Imao je upalu pluća i teške probavne probleme, a bio je iscrpljen od gladi i dehidracije.

Na ulici su ga pronašle Jasna Jurković i Josipa Matić, članice Šibenske udruge mladih, i donijele u Veterinarsku stanicu. "Bilo je malo izgleda da će preživjeti. Napušteni mačići obično uginu vrlo brzo. Ovaj mačić, kojeg su šibenski ljubitelji životinja nazvali Ive Županović, ipak je nekako preživio do dolaska u Veterinarsku stanicu. Bio je zbilja jadan pa smo mu pružili svu pomoć koju smo mogli i znali ne bi li preživio. Ive kod nas ima već gotovo mjesec dana punu skrb neprekidno 24 sata. Dobro se oporavlja uzevši u obzir u kakvom je stanju bio. Još je, da tako kažem, u crvenoj zoni. Prognoze je nezahvalno davati ali mislim da će se izvući.", kazao nam je Emil Ofner.

Priča o nesretnom mačiću brzo se proširila među Šibenčanima koji vole životinja pa Ive, koji stalno boravi u inkubatoru, ima svoje simpatizere i navijače. Već su se javili i oni koji ga žele udomiti kada se oporavi. Redovno ga posjećuju njegove spasiteljice Jasna i Josipa te brojni članovi Šibenske udruge mladih. Ne zna se tko ga je prozvao Ive Županović ali su svi sa simpatijama prihvatili to njegovo neobično ime. Postoji tumačenje da je ime Ive dobio po Ivici Ukiću direktoru Veterinarske stanice kao izraz zahvalnosti prema toj ustanovi i njenim djelatnicima, a da mu je prezime odraz dobrih vibracija gradonačelnika Ante Županovića. Šibenčani koji brinu i strepe nad njegovim životom, kada se raspituju za njega pitaju: „Kako je naš Ive?“
          

Iz kategorije: Vijesti