Datum objave: 07. Srpanj 2012

Vranjičani bolji od Primoštenaca na Jadranskim susretima

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam ekipa s područja splitsko-dalmatinske i šibensko-kninske županije, i to jedna iz Varnjica koja je i pobjedila, jedna iz Primoštena i ostale iz Rogoznice,  te  mnoštvo publike, zanimljive igre i prekrasna lokacija na novosagrađenoj rivi u Rogoznici na najbolji su mogući način otvorili natjecanje u Regiji 3 Jadranskih igara.
Među mnogobrojnim natjecateljima našli su se i prošlogodišnji pobjednici Jadranskih igara, ekipa CB Popaj iz Primoštena (ove godine nadjenuli su si naziv R. Staroselo). Premda su bili favoriti večeri, na iznenađenje svih prisutnih, prestigla ih je mlada, tek formirana ekipa Surgaduri iz Vranjica.
Na dalmatinskom dijalektu, kako nam kažu natjecatelji, surgadur označava privez za brod, a ovi su se mladići i djevojke na najbolji mogući način privezali za Jadranske igre – pobjedom u Rogoznici. – Vaterpolo nam je najbolje išao, a za konop trebamo malo više jest' i nabit' kilažu. Nismo bili favoriti, ali nas nije bilo niti strah Primoštenaca. Možda smo zato i pobijedili; jednostavno smo se prepustili igri; uzbuđeno nam je rekao Ante Benić, kapetan Surgadura.
No, u Rogoznicu se osim prošlogodišnjih pobjednika vratila i još jedna ekipa, Cipli Dizelaši. Dio ekipe došao je, naime, u Rogoznicu kako bi izvidio situaciju, odnosno njihove najžešće konkurente iz Primoštena te provjerio u kakvoj su kondiciji ovo ljeto. Zanimljivo će biti vidjeti ukoliko će sutra u Solinu i njima doći netko u izvidnicu prilikom natjecanja.
Pohvale Rogoznici idu i na račun natjecanja naših najmlađih sudionika na Lino Jadranskim igrama junior. Djeca iz Osnovne škole „Rogoznica“ okupila su se u četiri ekipe: Galebići, Leptirići, Netovci i Ribice. Unatoč činjenici što su školski praznici već uzeli maha, njihovi nastavnici okupili su ih u rekordnom roku za sudjelovanje na igrama te su se i među sobom sami natjecali oko toga tko će izboriti sudjelovanje.
Mališani su se srčano i do posljednjeg daha borili kroz jednu morsku i tri kopnene igre, a o konačnoj pobjedi odlučila je posljednja igra potezanja konopa. Titulu najbolje junior ekipe osvojili su Galebići, a svi su sudionici svojim kućama otišli sa slatkim nagradama generalnog sponzora Podravke.
Potezanje konopa još je jednom potvrdila titulu majke svih igara, a odlučujuća je bila i za pobjedu u seniorskoj konkurenciji.
Nakon Rogoznice, već danas, 07. Srpnja Jadranske igre kreću dalje po nove dalmatinske pobjednike. Dolazimo na Vranjic, u antički Solin, grad-spomenik. Vidimo se na Jadranskim!
ROGOZNICA, KVALIFIKACIJE REGIJE 3, KONAČNI POREDAK:
Surgaduri, Vranjic, 49 bodova
R.Staroselo (bivsi CB Popaj), Primošten, 42 boda
Gradina, Rogoznica, 40 bodova
Kopara, Rogoznica, 39 bodova
Punta, Rogoznica, 26 bodova
Mati moja, Rogoznica, 19 bodova
Šešulica, Rogoznica, 7 bodova

Iz kategorije: Vijesti