Datum objave: 02. Srpanj 2012

Mirko Radak: Žele me kompromitirati iz političkih razloga

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik  Izvršnog odbora Udruge umirovljenika Šibenik Mirko  Radak kojeg je policija osumnjičila za prijevaru u gospodarskom poslovanju i predsjednik Skupštine te udruge Boško Kerić priopćili su dana kako  im je "dobro poznato u kojoj kuhinji je planirano, osmišljeno i provedeno kompromitiranje predsjednika IO Radaka" te da je riječ o političkim motivima cilj  kojih je destabiliziranje postojećeg vodstva šibenskih umirovljenika i preuzimanje te udruge. 

Tvrde kako u njihovom radu nije bilo protuzakonitih radnja  i da su sve radili u skladu saStatutom, te odlukama Izvršnog odbora i Skupštine. Ističu i kako im nije jasno"kako je nabujao" iznos od 55 010 kuna za koliko Radaka tereti policija da je protupravno priskrbio u korist Udruge umirovljenika. 

 

Zbog sumnje u više prijevara u gospodarskom poslovanju Policijska uprava šibensko - kninska prijavit će državnom odvjetništvu Udrugu umirovljenika Šibenika i njezinog predsjednika Mirka Radaka. U priopćenju koje su danas poslali novinarima ne navode o kojoj je udruzi riječ niti ime predsjednika, ali budući da se spominju umirovljenici jasno je da je riječ o njima. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, u svojstvu Predsjednika Izvršnog odbora Udruge neosnovano naplaćivao članarine i upisnine umirovljnicima  radi ostvarenja prava na besplatni prijevoz autobusom i pogodnosti kod kupnje u jednom domicilnom trgovačkom lancu.  Policija tvrdi da je na taj način  Udruzi nezakonito priskrbio 55 010 kuna. Mirko  Radak je za danas najavio očitovanje o tim optužbama, a u kratkom telefonskom  razgovoru nam je kazao kako  nije napravio ništa nezakonito. 

Iz kategorije: Vijesti