Datum objave: 29. Lipanj 2012

U Vodicama uhićeni dileri ecstazya

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvojica dilera opojnih droga uhićena su danas u Vodicama i pritvorena u policijskoj upravi šibensko – kninskoj zbog osnovane sumnje da su ilegalno trgovali ecstazyjem. 

Prema priopćenju načelnika PU šibensko – kninske Ivice Kostanića, djelatnici krim odjela uspjeli su temeljem prikupljenih saznanja i dojava otkriti dvojicu muškaraca s područja Vodica starih 35 i 51 godinu koji su neovlašteno trgovali opojnim drogama. Zanimljivo je da je osumnjičeni trideset petogodišnjak prije pretragom kuće i automobila policajcima dragovoljno predao 234 tablete ecstazya. Po svemu sudeći on je policiji priznao da je drogu radi daljnje preprodaje kupovao od pedeset jednogodišnjaka iz Vodica te da je od njega u posljednja četiri mjeseca kupio još 850 tableta ecstazya. 

Ecstazy je jeftina i lako dostupna sintetička droga izrazito opasan po zdravlje. To već niz godina najraširenija sintetička droga u Hrvatskoj. Budući da se tablete na crnom tržištu prodaju za 30 do 50 kuna dostupna je i tinejdžerima pa su oni najčešće žrtve ovog pogubnog opijata kojeg nazivaju i ljubavnom drogom, a najčešće je povezana s elektronskom glazbom, plesom i cjelonoćnim zabavama. Ljeti kada je potražnja za ecstazyem najveća ova se droga miješa s aspirinima, šećerom u prahu ili brašnom ali i opasnim supstancama poput speeda ili heroina.  

Učinak ecstazya na organizam je snažna navala uzbuđenja, lažne hrabrosti, samopouzdanja, energije i osjećaja zadovoljstva te prividno pozitivnih emocija. Istodobno ta droga podiže krvni tlak i tjelesnu temperaturu, ubrzava rad srca potiče pojačano znojenje. Nakon osjećaja ugode i dobrog raspoloženja slijedi snažna depresije i grižnje savjesti. Štetne posljedice ecstazya su brojne, a u moguća je i smrt ovisnika zbog iscrpljenosti, dehidracije,  poremećaja rada srca te oštećenja mozga.   

 


Iz kategorije: Vijesti