Datum objave: 27. Lipanj 2012

Klinika Svjetlost dolazi u Dalmaciju s vrhunskim liječničkim timom

Diana Ferić
Diana Ferić

Oftamološka klinika Svjetlost dr Nikice Gabrića, kako doznajemo, dolazi u Dalmaciju, u Split već 1. rujna, a Nikica Gabrić najavljuje i dodatne popuste za žitelje regije, koji zbog zahvata više neće morati putovati do Zagreba.

Ne bi li se na svojstven način odužio Dalmaciji, regiji iz koje na oftalmološke zahvate u Kliniku Svjetlost u Zagrebu dolazi čak 20 posto ukupnog broja pacijenata Klinike, dr. Nikica Gabrić, poznati oftalmolog i poduzetnik koji je proteklih tjedana u javnosti digao veliku prašinu kritizirajući aktualnu Vladu te zagovarajući uvođenje prosvjećenog apsolutizma u hrvatsko društvo, najavio je za 1. rujna otvaranje Klinike Svjetlost i u Splitu. Naime, nakon što je Kerumov hotel „Marjan“ još u travnju prestao biti aktualna lokacija za dugoočekivanu oftalmološku Kliniku, u srpnju će radovi početi „punom parom“, a Klinika će biti smještena na novoizabranoj lokaciji u ulici Borisa Papandopula 8b na Križinama, priopćili su iz te klinike.

„Ne samo to, u Dalmaciju stižemo s vrhunskom tehnologijom za operacije oka. Točnije, u 'arsenalu' klinike imat ćemo dva vrhunska najmodernija lasera koji svaki zahvat na oku ubrzavaju, čine sigurnijim i preciznijim, a vrijeme oporavka nakon zahvata skraćuju na svega nekoliko sati“, objasnio je Gabrić, dodajući da je jednim od tih lasera operiran i on sam. Štoviše, ističe ovaj oftalmolog, u Klinici je istom tehnologijom operiran i velik dio liječnika iz njegova tima kako bi i sami mogli posvjedočiti o sigurnosti zahvata.

„Ljudi su na ovim prostorima još uvijek u strahu od zahvata na očima, no liječenje novim laserskim tehnologijama zaista omogućuje brzo i najsigurnije rješavanje problema s vidom koji mnogim građanima godinama smanjuju kvalitetu života. To su dokazali i naši liječnici koji su se i sami podvrgnuli operacijama. Uostalom, kako bi to bilo da u našoj klinici pacijentima vid liječe doktori koji nose naočale?“, dodao je Gabrić.

Inače, u Split uz novu tehnologiju stiže i iskusni, dobro uigrani tim od 15 liječnika i medicinskih sestara, koji za sobom u posljednje tri godine imaju ukupno više od 25.000 zahvata. Klinika „Svjetlost“ u Splitu će pacijentima u svoje tri operacijske sale, četiri ambulante i dva dijagnostička kabineta nuditi kompletnu oftalmološku uslugu – od laserskog skidanja dioptrije, operacije mrena, pa do najsloženijih operacija, a vlasnik Klinike za stanovnike Dalmacije i šire regije priprema i posebne dodatne popuste za zahvate nakon otvarenja, no još uvijek ih drži u tajnosti, tek ističe da se Dalmatincima zaista više neće isplatiti zbog zahvata putovati do Zagreba. 

Iz kategorije: Vijesti