Datum objave: 26. Lipanj 2012

Potpisom na peticiju pomognite napuštenim životinjama u skloništima

Diana Ferić
Diana Ferić

Peticija pod nazivom "Tisuću kilometara za bezbroj života" potpisuje se danas u Šibeniku u organizaciji osječke Udruge Pobjeda i šibenske udruge "Šum" s ciljem lobiranja za donošenje zakona o zabrani usmrćivanja napuštenih životinja u azilima. Štand je smješten na šibenskoj rivi ispred crkve svetog Dominika, a u prvih nekoliko sati peticiju je potpisalo stotinjak građana.

 Dva volontera Azila, krenula su na 1000 kilometara dug put od Osijeka do Dubrovnika kako bi pridobili potporu građana  za zakonsku zabranu usmrćivanja životinja u skloništima i potaknuli gradove i lokalne samouprave da problem napuštenih i nezbrinutih životinja rješavaju na human i civiliziran način, potičući edukaciju, volontiranje, udomljavanje i programe kastracije uličnih životinja, od čega će osim životinja, promicanjem pozitivnih vrijednosti korist imati i cijela zajednica.

Danas ih je primio gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović. "Pozitivni primjeri, a jedan od njih je i grad Zagreb, dokaz su da je problem napuštenih životinja moguće rješavati humano i na dobrobit svih, kako životinja, tako i ljudi. Grad Zagreb je u svojoj Odluci zabranio eutanaziju pasa i nakon proteka roka od 60 dana od zbrinjavanja u skloništu. Ovom akcijom želimo otvoriti dijalog i potaknuti suradnju na nivou cijele Hrvatske, te zajedničkim snagama učiniti Hrvatsku zemljom koja brine za sve svoje stanovnike, poglavito one najslabije, čija je sudbina isključivo u našim rukama.“, kazao je Hrvoje Harač član Udruge, te pozvao i šibenskog gradonačelnika da se pridruži akciji na način da i Šibenik donese Odluku kojom će zaštiti životinje u skloništima.

Gradonačelnik je pohvalio entuzijazam mladih ljudi pogotovo kada su plemenite akcije u pitanju i obećao  kako će sa službama razmotriti mogućnost da predloži Gradskom vijeću donošenje nesumnjivo humanije odluke. Ipak, naglasio je, a s njime se složila i predsjednica Šibenske udruge mladih Maja Šintić, potrebno je paralelno raditi i na edukaciji građana a posebice mladih u odnosu prema životinjama.

Gradonačelnik će u poslijepodnevnim satima potpisati peticiju na štandu navedene akcije.
 

Iz kategorije: Vijesti