Datum objave: 23. Lipanj 2012

Češki turisti stradali u prevrtanju autobusa kod Svetog Roka

Diana Ferić
Diana Ferić

Češki mediji pišu o teškoj prometnoj nesreći koja je danas rano ujutro, oko 4 sata, dogodila na autocesti A1 u smjeru Splita. U nesreći je poginulo osam osoba, dok ih je 44 ozlijeđeno.

Portal Blesk piše kako je u nesreći smrtno stradalo i jedno dijete, dok je još dvoje djece teško ozlijeđeno. Informacija o poginulom djetetu, ipak, zasad nije potvrđena.

Portal Češke televizije navodi kako se u trenutku nesreća u autobusu nalazio 51 putnik. Vozilo je pripadalo putničkoj agenciji Atlas Adria iz Brna. Mediji pozivaju rođake stradalih da se za sve informacije jave češkom veleposlanstvu u Hrvatskoj te dodaju kako su svi češki veleposlanici u Hrvatskoj već stigli u bolnice u kojima su smještene ozlijeđene osobe. Prema pisanjima nekih čeških portala, vozač je navodno zaspao tijekom vožnje.

Prema pisanju tamošnjih medija, ovo je najteža prometna nesreća u kojoj su sudjelovali češki turisti od 2003. godine, kada je u teškoj nesreći u Češkoj poginulo 20 osoba, javlja index.hr.

Objavljeno u 9 sati: Sedam osoba je poginulo,a 42 su ozlijeđene u prevrtanju češkog autobusa jutros oko 4. 00 sati na cesti A1, između tunela Krpani i Sv. Rok. Autobus je  probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se na bok.Na mjestu nesreće nalaze se ekipe hitne medicinske pomoći iz Gospića, Zadra i Ogulina te helikopter HRZ-a koji će prevesti ozlijeđene iz gospićke bolnice u KBC Dubrava, izvjestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Zbog te nesreće dionica autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica zatvorena za sav promet u smjeru Splita. Obilazak je čvor Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica. 

Iz kategorije: Vijesti