Datum objave: 22. Lipanj 2012

Košarkaši ŠK Dražen Petrović peti na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Izvaredno 5. mjesto zauzeli su dječaci iz šibenske Škole košarke DRAŽEN PETROVIĆ, rođeni 2000. godine i mlađi, na 10. Otvorenom prvenstvu Hrvatske  koje se proteklih 5 dana održalo u Zagrebu, a na njemu su sudjelovale  čak 32 ekipe.
Naslov je pripao Zagrebu koji je u zanimljivom finalu slavio protiv Dubrave 52:45. Zagrebaši su tako obranili prošlogodišnji naslov. U susretu za treće mjesto Zadar je slavio protiv Cibone 48:41. Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Vito Čubrilo (Zagreb), dok je najbolji strijelac Dino Ninčević (Zadar). U petorci prvenstva uz Čubrila i Ninčevića su još Ante Brzović (Zagreb), Marijano Glasnović (Dubrava) i Oton Janković (Cibona).
Iza šibenskihdječaka u poretku su se našle i ekipe ABA ligaša Cedevite , Splita , te prvoligaši Dubrovnik , Alkar , Kvarner ...
"Taj odličan rezultat dječaka trenera Zorana Huljeva ukazuje na dobar rad u Školi košarke Dražen Petrović  budući da je i prošle godine trener Miro Jurić s  generacijom dječaka rođenih 1999. godine  zauzeo 4. mjesto.", ističu u Školi košarke Dražen Petrović.

Iz kategorije: Vijesti