Datum objave: 17. Lipanj 2012

OTVARANJE GRADSKE PLAŽE: Danas "svi marš na Banj"!

Diana Ferić
Diana Ferić

Promenadom  šibenske narodne glazbe koja će proći od Starog pazara, preko rive i Doca počet će današnja svečanost otvaranja gradske plaže Banj. To se može nazvati i povijesnim događajem jer Šibenik nakon više od 50 godina dobiva plažu u središtu grada do koje s emože doći pješice. Program otvaranja počinje u 11 sati. Građani željni kupanja u srecu svog grada već su je ovih dana prvim banjadama sami otvorili tu plažu. Očekuje se da će banjadu na Banju baciti i čelni ljudi Grada Šibenik.

Autobus na kat, tvrtke Slaptours, danas će besplatno voziti građane i posjetitelje Grada Šibenika do plaže Banj. Autobus kreće s Vidika u 10.30 sati , preko Poljane do Banja, te će cijeli dan biti na raspolaganju svima koji žele obići novu šibensku plažu.
 
Riječ je o prvoj fazi uređenja te gradske plaže koja osim kupališnih ima i sportsko - rekreacijske sadržaje, a postavljene su i privremena svlačionice i  kemisjki WC: Dogodine do početka ljeta bi će izgrađen i čvrtsi objekt na plaži. Ovogodišnji radovi stajali su oko 2,7 milijuna kuna, a osim iz proračuna Grada Šibenika  sredstva su osigurana i u državnom proračunu.

Evo kako izgleda cjelodnevni program otvaranja Banja:

Od 10 sati članovi Udruženja obrtnika Šibenik – Ceha ugostitelja – kuhat će na plaži rižot i peći srdele, bit će oko 2 000 porcija; vino i voda, naravno – besplatno za sviju!!!
11 sati  službeno otvorenje
             prigodni govori 
Tu bi nekako trebala pasti i banjada!!!
Nakon toga nastupit će:
klapa Nas Quatros i grupa Kost i koža
Istodobno bit će održani :
turniri u odbojci i košarci ( završetak predviđen oko 12.30

Iz kategorije: Vijesti