Datum objave: 15. Lipanj 2012

Šibensko kulturno ljeto: Svaki dan barem jedan program!

Diana Ferić
Diana Ferić

Svakog dana u naredna tri ljetna mjeseca u Šibeniku će se događati kulturno zabavni programi u sklopu manifestacije "Šibensko - kulturno ljeto", najavio je na današnjoj konferenciji za novinare  Željko Petraš, predsjednik Kulturnog vijeća Grada Šibenika. Program počinje u nedjelju otvaranjem plaže Banj na kojem će ujutro nastupiti Kost i koža i Nos Quatros, a uvečer poznata DJ - ica Niki  Belucci i trajat će do početka rujna. Danas su ga na konferenciji za novinare  predstavili  Živana Podrug, gradska pročelnica za društvene djelatnosti, Željko Petreš, predsjednik Kulturnog vijeća Grada Šibenika i Dino Karađole, direktor Ureda Turističke zajednice.

Za ovogodišnje Kulturno ljeto  Grad Šibenik  i Turistička zajednica Grada Šibenika izdvojili  su 1,3 milijuna kuna. U taj program ulazi i nastup grupe Magazin na pučkoj fešti povodom otvaranja 52. Međunarodnog dječjeg festivala: "Izabrali smo grupu Magazin jer je otvorenje MDF-a i pučka fešta obiteljski izlazak, pa će takva glazba biti primjerena svim uzrastima.", kazala je na današnjoj pressici  pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug.

U Šibeniku će se ove godine dogoditi i dva "velika koncerta.  Na dan kad se spuštaju zastori MDF-a, 7. srpnja, na šibenskoj rivi nastupit će Colonia, a 17. kolovoza Hladno pivo.
Oni će stajati 130 000 kuna, koliko je za tu namjenu predviđeno u budžetu  TZ Grada Šibenika  za tu namjenu , kako je istaknuo direktor te TZ-e Dino Karađole.

Već tradicionalno, i ovog će ljeta na Trgu I.G. Kovačića "raditi" ljetni kino; u okviru projekta "Đir po gradu", na šibenskim će ulicama i trgovima tijekom srpnja i kolovoza nastupati šibenski izvođači; Šibensko kazalište organizira festival klasične glazbe "Musica appassionata" koji počinje velikim koncertom Zagrebačke filharmonije na Trgu Republike Hrvatske, a bit će nastavljen nastupom  Stefana Milenkovića u kazalištu; OFF jazz i blues festival seli ovo ljeto na 4 bunara... Tu su i  Festival "Zlatni mikrofon", humanitarni koncert "Za njihov osmijeh", i -naravno- sad već 19. orguljaška ljetna škola s cijelim nizom koncerata na povijesnim orguljama u šibenskim crkvama.

Šibenik je posljednjih godina postao i lokacija koja  sve više privlači mlade ljude orijentirane na urbanu glazbu. Terraneo, Skaville festival, 13.martinska fest, Regius - samo su neke od manifestacija zbog kojih mladi iz cijelog svijeta na karti traže upravo Šibenik.

Posebnu zanimljivost čine plesni programi, među kojima valja izdvojiti svjetski salsa festival. Najavljena je i mogućnost nastupa obitelji Dedić na velikom koncertu u  Šibenskom kazalištu u kolovozu. I još mnogo toga, uključujući i dvije ribarske fešte ispred Peškarije.
 

Iz kategorije: Vijesti