Datum objave: 15. Lipanj 2012

Vijećnici Županijske skupštine odbili dati dio svoje naknade za bolnicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Velika većina vijećnika Skupštine Šibensko - kninske županije nije na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog svog kolege Paška Višića iz SDP -a da se  svi odreknu polovice svoje mjesečne naknade koja iznosi 200 eura, u korist izrade idejnog projekta nove šibenske bolnice i da na taj način daju svoj doprinos tom projektu. Za to je glasalo SAMO sedam vijećnika i to Paško Višić i Duško Živković iz SDP -a, Marta Ercegović, Mate Skračić i Branko Kronja s Nezavisne liste Stipe Petrine, nezavisni vijećnik Gordan Baraka te dr.sc Anka Aleksić, jedina iz vladajuće koalicije HDZ - SDSS. Ostale taj prijedlog uopće nije potaknuo niti na razmišljanje čime su pokazali da se za projekt koji verbalno podržavaju istodobno nisu spremni osobno odreći niti dijela naknade koju ionako baš ne zarade. 

Kao što je poznato,  u državnom proračunu za ovu godinu nije predviđen novac za buduću šibensku bolnici. No županijska vlast, koja je predhodno u proračunu predvidjela samo 500 000 kuna, očekujući ostatak iz državnog proračuna ipak je uspjela rebalansom osigurati još 500 000 kuna, tako da će se s tih milijun kuna krenuti u izradu projekta. Međutim, to neće biti dovoljno pa će se taj posao sigurno prebaciti i u sljedeću godinu, kako je objasnio župan  Goran Pauk što je vijećnika Višića potaknulo da predloži vijećnicima odricanje od dijela naknade. 

Inače,  i današnju sjednicu Skupštine osiguravalo je šest zaštitara jer se vjerojatno očekivalo da će na nju ponovno pokušati doći Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten koji ne prihvaća da mu vijećnički mandat nije važeći, ali se on dana nije pojavio. 

Iz kategorije: Vijesti