Datum objave: 14. Lipanj 2012

Ogroman interes za radionički program ovogodišnjeg MDF -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 800 djece i mladih prijavilo se  za sudjelovanje na brojnim radionicama ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala, najveće šibenske kulturne manifestacije. Tako se još jednom potvrđuje da je MDF smotra dječjeg stvaralaštva jednako kao i smotra stvaralaštva za djecu. Organizirane su brojen radionice i to: NORA, ZUJALICA,HERBARIJ,RADIONICA ILUSTRACIJE, RADIONICA CD PROSTORNA INSTALACIJA,PLESNARADIONICA,RADIONICA KALAMA I SKALAMA,RADIONICA RUČNOG RADA,SLIKARSKA RADIONICA ZA NAJMLAĐE,GLAZBENARADIONICA,DRAMSKA RADIONICA ZA NJAMLAĐE, RADIONICA PREOBLIKOVANJA STARIH STOLICA „4 DOBA“, LUTKARSKA RADIONICA, MURAL,LIKOVNA RADIONICA i FILMSKA RADIONICA.

Ravnateljica Festivala Nera Gojanović Kljajić kaže da na radionicama pretežno sudjeluju djeca iz Šibenika, no nije rijetkost da djeca iz drugih krajeva Hrvatske, osim predstava, ciljano posjećuju radionice, od kojih su mnoge na otvorenom, a ove će godine na Festival doći i grupa djece iz Češke.

Ovogdišnji  52. Međunarodni dječji festival počinje 23. lipnja, a  tijekom dva tjedna festivalska publika imat će  priliku vidjeti 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa. Međunarodni dječji festival, koji se i ove godina održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, bit će  otvoren mjuziklom u vlastitoj produkciji "Mačak Džingiskan i Miki Trasi" Vesne Parun i Ladislava Tulača, a u režiji Ivana Lea Leme.

Na Festivalu će, u inozemnom programu,  gostovati više od tisuću malih umjetnika iz Francuske, Italije, Grčke, Slovenije, Makedonije, BiH, Srbije, Mađarske te iz Hrvatske.

Djeca koja posjete Festival na ljetnoj će pozornici vidjeti premijeru hrvatskog dječjeg igranog filma "Duh babe Ilonke" te moći uživati u brojni dječjim igranim, avanturističkim i animiranim filmovima.

Premda domaći mediji nisu pokazali velik interes za Međunarodni dječji festival u Šibeniku, organizatori festivala ističu  izuzetnan medijski interes iz inozemstva. Tako će američka novinarka Ashley Colburn, koja je u svojim dokumentarcima otkrila mnoge ljepote Hrvatske, pratiti  i Festival.

Karte za sve predstave u šibenskom HNK već rasprodane, kao i svake godine, dok za ljetnu pozornicu karata još ima.

Iz kategorije: Vijesti