Datum objave: 11. Lipanj 2012

Pogledajte nove suvenire NP Krka!

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvu nagradu i otkup za 5.000 kuna, na natječaju za novi suvenir NP Krke osvojio je Antonijo Šunjerga, dizajner iz Šibenika za stilizirani list od recikliranog materijala u različitim izvedbama; druga nagrada i otkup za 4.000 kuna pripala je Marinu Šantiću s Brača za limenku sa sjemenkom bilja koje raste uz Krku, a treće mjesto zauzela je  Sapunoteka iz Šibenika za limenku sa sapunima s eteričnim uljima, a bit će otkupljen za 3 000 kuna. Novi suveniri Nacionalnog parka Krka predstavljeni su danas na izložbi u Gradskoj knjižnici  "Jurja Šižgorića" u Šibeniku, a izabrani su nakon provedenog javnog natječaja koji je ta javna ustanova raspisala početkom travnja.Glavni kriterij je  je bio da  svojim izgledom i pakiranjem prenose poruku  zaštite prirode. Pristiglo je 47 radova.  Izbor je proveden demokratično jer su u njemu sudjelovali i posjetitelji Facebook stranice NP Krka, a Odluku o nagrađenima donijela je prosudbena komisija natječaja u kojoj su bili Drago Marguš, stručni voditelj u javnoj ustanovi, Silvija Ćaleta i Josipa Pekas iz odjela za promidžbu te Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. 

Umjetnici, dizajneri i obrtnici većinom su prezentirali prirodne ljepote, floru i faunu Krke, te tradicijska obilježja i proizvode ljudi koji žive uz Krku. "Drago nam je da su se na natječaj  javili i obrtnici koji već surađuju s Javnom ustanovom NP Krka što znači da su tom suradnjom zadovoljni. Suveniri koji su nagrađeni  zapravo su jednostavni suveniri s originalnom porukom i ambalažom, koji nisu preskupi i prodavat će se u sedam suvenirnica koliko ih je u NP "Krka.", ističe Katia Župan, glasnogovornica Nacionalnog parka Krka.

Izložba svih  suvenira pristiglih na natječaj Nacionalnog parka Krka biti će u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića  otvorena do 20. lipnja.

Iz kategorije: Vijesti