Datum objave: 09. Lipanj 2012

Marac, Val i Ivica najbolji skateri na prvom "Poljana jamu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Petnaestak skater pokazalo je i isprobalo svoje vještina na jučerašnjim prvom šibenskom skate kontest, a sedemro ih se i natjecalo.  Nakon što je stručni žiri 45 minuta pomno promatrao i ocjenjivao njihove vještine proglasili su trojicu najbolji.Treće mjesto zaslužio je  Ivica kojem je Maja Šintić iz  udruge Š.U.M. uručila nagradu - kotače za skate. Drugo mjesto pripalo je Valu, a osovine za skate uručila mu je  Lovorka Bujas, direktorica Gradskog parkinga, pokrovitelja Poljana jama.
U ime pokrovitelja Grada Šibenika, gradonačelnik dr. Ante Županović uručio je pobjedniku natjecanja - spretnom Maracu,  glavnu nagradu - dasku za skate. Nagrade je sponzorirao Chill shop iz Zagreba. Nakon toga je na Poljani održan  koncert  riječkih punkera Krešo i kisele kiše.
Na Starom pazaru su tijekom poslijepodneva, u sklopu manifestacije "Poljana Jam" održane različite radionice i parkour,, a umjetnici graffita su oslikali jedna  od zidova  na parkiralištu u Dragi.

Organizatori  manifestacije  bili su Šibenska udruga mladih (Š.U.M.), udruga Pokretači alternativnog razvoja kulture (P.A.R.K.) te Glazbena udruga "Šibenski kanal", a pokrovitelji Grad Šibenik i "Gradski parking" koji ju je i inicirao. Smisao je, sada barem na jedan dan, a u dogledno vrijeme, kada se izgradi podozmena garaža ispod Poljane, taj središnji gradski trg vratiti građanima za druženje i okupljanje.


 

 

 

Objavljeno u 13 sati :"Poljana jam" manifestacija urbane kulture počela je jutros u  u Šibeniku na dvije lokacije - na Poljani koja će cijeli dan biti bez automobila, i u Dragi. Na Poljani traje sajam udruga. Predstavljaju se udruge koje se bave promicanjem kulturnih i civilnih vrijednosti u društvu: Medika i Attack (Zagreb), ST info zona (Split), Udruga Mi (Split), Udruga Ardura, Šibenska Udruga Mladih Š.U.M., Pokretači alternativnog razvoja kulture, P.A.R.K., Glazbena udruga ŠIBENSKI KANAL, Klub mladih (Šibenik), ATLAS (Kistanje), HUK (Knin) i Dernis (Drniš).  Postavljena je skate rampa na kojoj će se skateri natjecati poslijepodne u 18 sati. Tu su skateri iz Šibenika, Vodica, Splita Zadra i Zagreba.
U Dragi traje graffiti jam – tri umjetnika iz Šibenika, dva iz Splita te dva iz Zagreba grafitima ukrašavaju jedan od zidova  na tamošnjem parkiralištu. 
U popodnevnim satima na Starom pazaru, jednom od mjesta u Šibeniku na koje također treba vratiti život, održavat će se edukativne radionice za građane. Kreativnu radionicu izrade nakita i ukrasa od žice vodite će Mia Bator, a udruga Tempera u okviru svoje likovne kolonije osmislit će izgled velike slike koju će naslikati u suradnji s zainteresiranim građanima na velikom platnu. Članovi udruge Ulična bina održat će radionicu bubnjeva, a Tome Kesić vodit će radionicu sve popularnijeg parkoura. Maja Klarić pričat će o poeziji i recitirati je, a  mlada fotografkinja Sanja Lydia Kulušić vodit će radionicu fotografije.
Nakon skate contesta, na Poljani će se od 21 sat održati koncert na kojem će nastupiti alternativni bendovi: Polucija mozgova (Šibenik) , kultni pulski sastav Krešo i kisele kiše, kao i DJ Port 13 iz Šibenika.
Organizatori ove bogate manifestacije su Šibenska udruga mladih (Š.U.M.), udruga Pokretači alternativnog razvoja kulture (P.A.R.K.) te Glazbena udruga "Šibenski kanal", a pokrovitelji Grad Šibenik i "Gradski parking" koji ju je i inicirao. Smisao je, sada barem na jedna dan,a u dogledno vrijeme, kada se izgradi podozmena garaža ispod Poljane, taj središnji gradski trg vratiti građanima za druženje i okupljanje.


Iz kategorije: Vijesti