Sidebar Menu

Datum objave: 07. Lipanj 2012

Don Ivan Grubišić u Šibeniku: Hrvatska je u izvanrednom stanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Stolica više tražila se na sinoćnjem predavanju pod nazivom "Kakvu Hrvatsku želimo" koje je u Gradskoj knjižnici u Šibeniku  održao don Ivan Grubišić, nezavisni  zastupnik u  Hrvatskom saboru, u organizaciji Šibenskog građanskog foruma. Don Ivan  Grubišić je izrazio svoje nezadovoljstvo funkcioniranjem Sabora istaknuvši da je on i dalje ekspozitura  političkih stranaka što nema veze s demokracijom. "Mi smo u partitokraciji i to nema veze demokracijom niti je  strankama u Saboru i njihovim zastupnicima važno opće dobro. Na proteklim izborima sam oformio Nezavisnu listu jer sam mislio da se tako nešto može napraviti, ali sada vidim da je to nemoguće jer je nas koji tako razmišljamo vrlo malo i ne dopušta nam se da dođemo do riječi. Partitokracija se bazira na stranačkim interesima i o interesima naroda se ne vodi računa"., prenio je svoje iskustvo  iz saborskih klupa don  Ivan Grubišić svodeći to na formulu "veliki  ciljevi - mala snaga- velike želje. Naglasio je i kako su su ti stranački zastupnici u Saboru svete krave kojima nitko ništa ne može. Prozvao je i članove Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti da su i oni jedna od tih svetih krava i da su vlastitu komociju i probitak zamijenili za šutnju. Kazao je i da oni nisu intelektualci nego "poštena inteligencija". Po njegovim riječima u Hravatskoj se zbog teške ekonomske situacije i socijalne neosjetljivosti partitokracije već živi u izvanrednom stanju iako ono nije proglašeno. Dodao je kako bi trebalo smijeniti, kako je kazao, potrošene politikante koji od  politike dobro žive, a opće dobro i dobro naroda ih ne zanima. Izlaz je po njemu u izbori kompetetnih i poštenih ljudi.
Jedan od nazočnih građana, Nikola Rak iz HSLS  - a kritizirao je predavanje don Ivana Grubišića istaknuvši da ga je doživo  kao samoreklamu  jer  nije progovorio  o stvarnom stanju u Hrvatskoj i teškoćama takozvanog realnog sektora.  Nakon predavanja ŠGF je za don Ivana Grubišića  organizirao domjenak u Samostanskom vrtu sv Lovre, a od političara bili su Goran Grguričin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika i gradskog HSP -a te Ivan Ninić, nezavisni vijećnik u GV Grada Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam