Sidebar Menu

Datum objave: 07. Lipanj 2012

Otvoren prostor šibenske podružnice HND -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečano su u jučer, 6.lipnja, u nazočnosti predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Zdena Duke i čelnih ljudi Šibensko - kninske županije, Grada Šibenika te Grada Vodica i Općine Primošten otvorene prostorije šibenske podružnice HND -a koje će funkcionirati kao press klub, ali i kao mjesto za održavanje različitih konferencija za novinare. Prostor je šibenskoj podružnici za tu namjenu dao Grad Šibenik, a uredili su ga uz pomoć sponzora. Šibensko - kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr Ante Županović istaknuli su kako su sami iznenađeni brzinom kojom su novinari uredili taj prostor, a jedna se novinarka našalila da je to zbog toga što nisu morali poštivati javnu nabavu i natječaje. Inače, atmosfera je bila ležerna pa su se tako ljubazno rukovali i, inače veliki protivnici, župan Pauk  i načelnik Općine Primošten  Stipe Petrina.

Zdenko Duka je pohvalio aktivnost šibenske podružnice, ali je upozorio i na teški položaj novinara danas, ne samo u materijalnom smislu nego i zbog pritiska urednika i vlasnika medija.  Istaknuo je i kako je loše za Šibenik što je većina nacionalnih medija zatvorila svoja dopisništva pa zanimljive teme ne doalze do šire publike. Predsjednik šibenske podružnice Hrvoslav Pavić pozvao je sve udruge i institucije u Šibensko - kninskoj županiji da za održavanje svojih konferencija za novinare koriste taj prostor, a istaknuo je  i kako će im novinari pomoći u pisanju poziva i obavještavanju medija.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam