Datum objave: 02. Lipanj 2012

FERIT SAHENK:Projekt Dogus grupe obogatit će i život Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgradnja marine za prihvat megajahti i hotela s yacht clubom, restoranima, bazenima i brojnim drugim sadržajima na poluotoku Mandalini, koju gradi Dogus grupa, nije dobra vijest samo za investitore i nautičare već i za Šibenik i Šibenčane jer im donosi nove vrijednosti i sadržaje koji će biti na raspolaganju i njima. To je na današnjoj konferenciji za novinare, koju su sazvali gradonačelnik Šibenika Ante Županović i predstavnici turske Dogus grupe, naglasio vlasnik i predsjednik uprave Dogus grupe Ferit Sahenk. Husnu Akhan, izvršni direktor Dogus grupe, trenutno najvećeg stranog investitora  u hrvatski turizam , objasnio je da je konferencija za novinare sazvana nakon današnjeg sastanka čelnika Dogus grupe i gradonačelnika Šibenika Ante Županovića s arhitektom Nikolom Bašićem čije je idejno rješenje hotela na Mandalini prihvaćeno kao najbolje. Akhan je istaknuo da su osobito zadovoljni Bašićevim rješenjem koje ne nudi hermetični objekt isključivo u funkciji marine, već hotel s kompleksom sadržaja koji je integralni dio grada Šibenika, koji će biti u službi građana i otvoren za njihove potrebe te dnevne i noćne užitke.
„Hotel na Mandalini kakav je predložio Nikola Bašić, a Dogus grupa prihvatila kao najbolje rješenje za sebe i za Šibenik, - kazao je gradonačelnik Ante Županović, -u potpunom je skladu sa šibenskom tradicijom, njegovim vrijednostima i vizurama, a što je najvažnije u skladu je s interesima i potrebama Šibenika i njegovih građana. Suradnjom s Dogus grupom izuzetno sam zadovoljan. Riječ je o korektnim, dobronamjernim, za dijalog i suradnju otvorenim investitorima koje više i ne doživljavamo kao strane ulagače već kao prijatelje. To prijateljstvo, ta njihova želja da pomognu Šibeniku i da sudjeluju u njegovom razvoju osjećaju se i na drugim područjima, recimo u sportu, ali i rješavanju nekih gradskih komunalnih problema. Dirnut sam i oduševljen načinom na koji Dogus grupa i njeni vlasnici poštuju Šibenik i njegove građane.“

„Znam da ovdje kao i svugdje u svijetu postoje brojna pitanja kada su posrijedi strane investicije, – kazao je Ferit Sahenk, - no mi se u Šibeniku ni u jednom trenutku nismo osjećali kao stranci. Ušli smo u ovu investiciju u jednom pozitivnom ozračju. Osjećamo da je naš projekt dio Šibenika, da nas Šibenčani doživljavaju kao ljudi koji su došli pomoći im da uzdignu i izgrade svoj grad. U takvom okružju ne sumnjam u uspjeh ovih projekata jer je on zajamčen suglasjem građana, gradske uprave i nas kao investitora. Ukratko osjećamo da smo ovdje dobro došli i uopće nemamo dojam da se nalazimo u inozemstvu. Zahvaljujem Šibenčanima i njihovoj gradskoj upravi na povjerenju, susretljivosti i dobrodošlici. Uskoro ću se vratiti u Šibenik jer se ovdje osjećam zaista dobro, a kada dođem ponovno doći ću i s jednim velikim iznenađenjem.
Autor projekta Niko Bašić će u narednih četiri do pet tjedna pripremiti projekt za prezentaciju javnosti u Šibeniku, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Turska Dogus grupa u Mandalini najkasnije do 2015. godine planira izgraditi hotel s 80 soba i oko 150 kreveta, te popratne sadržaje i kongresnu dvoranu.Također, ova turska grupacija privodi kraju radove  izgradnju marine za mega jahte.Te dvije kapitalne investicije u šibenski turizam trebale bi, prema najavi investitora, iznositi oko 40 milijuna eura.

Iz kategorije: Vijesti