Datum objave: 24. Svibanj 2012

LOZA: Jeronimo Šarin smjenjen je zbog samovolje Gorana Grguričina

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodeći ljudi šibenske udruge LOZA, Ivica Ledenko i Ante Gaćina  reagirali su na naš jučerašnji članak o otkazivanju članstva u Upravnom vijeću javne ustanove Sportski objekti košarkaškom treneru Jerolimu Šarinu  tvrdeći da se to nije dogodilo zbog prestanka suradnje između HSP -a i vladajuće koalicije SDP - HNS već zbog, kako kažu, samovolje predsjenika Gradskog vijeća Gorana Grguričina. To priopćenje, zbog interesa javnosti i boljeg razumijevanja razloga zbog kojih  Jeronimo Šarin nije ponovno izabran za člana tog Upravnog vijeća unatoč osvjedočenom radu  za korist Grada Šibenika i njegovog sporta, prenosimo u cjelosti.:
" Jeronimo Šarin je kao agilan , sposoban športski djelatnik na prijedlog Ante Gaćine bio predložen u U.V. Športskih objekata . Tada je Ante Gaćina obnašao dužnost povjerenika HSP-a za grad Šibenik i predložio ga je ispred HSP-a  aktualnoj vlasti u Šibeniku. Prijedlog je prošao i Jeronimo Šarin je zajedno sa Antom Gaćinom uspješno vodio ovu gradsku ustanovu. Poznato je da su HSP , a zbog njegovog krajnje nedemokratskog djelovanja , napustili gotovo svi istaknutiji  članovi sa prostora Šibensko Kninske županije pa i gradski vijećnik Ante Gaćina te zajedno nastavili politički djelovati kroz udrugu ''Loza '' . HSP su nastavili voditi Goran Grguričin i Ivica Zorica . Smjena Jeronima Šarina nije nikava politička igra već jednostavno samovolja predsjednika G.V. Gorana Grguričina i povjerenika HSP-a za Šibensko Kninsku županiju Ivice Zorice koji su inzistirali na njegovoj smjeni jer nije '' njihov čovjek '' . Jednako tako je smijenjena i Meri Pašara turistička djelatnica iz Pučkog otvorenog učilišta . Da je tome tako , bilo je potrebno vidjeti kako su glasovali Goran Grguričin i Milorad Mišković iz HSP-a , a glasali su zajedno sa SDP-om,HNS-om,HSU-om i ostalima  za smjenu Jeronima Šarina . Ante Gaćina ( Loza ) bio je protiv, a kao član komisije za izbor i imenovanje apelirao je da se smjene ne rade u slučajevima dobrog funkcioniranja Upravnih vijeća ,međutim Goran Grguričin je inzistirao na kako je kazao ''političkoj volji svoje stranke'' i svojoj kvoti .", stoji u priopćenju LOZE.
Da ne bi bilo daljnje zabune i demantija, valja pojasniti da Jeronimo Šarin nije smjenjen iz Upravnog vijeća nego mu za razliku od svih drugih  članova, bez obrazloženja, nije produžen mandat koji je istekao. To izazvalo našu novinarsku znatiželju za tu temu, ali i  želju da se javnosti ponudi odgovor zašto se to dogodilo s obzirom da je riječ o priznatom i uspješnom sportskom djelatniku. 
  

Iz kategorije: Vijesti