Datum objave: 23. Svibanj 2012

Nova, nepoznata garnitura na čelu šibenskog HSS-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Izborom za predsjednika Gradske organizacije HSS-a Grada Šibenika Borisa Dukića, predsjednika Temeljnog ogranka HSS-a Zaton i Mjesnog odbora Zatona započela je potpuno obnova šibenskog HSS-a, kažu u toj stranci. Uz Borisa Dukića na čelu GO HSS-a Šibenika, nakon jučerašnje izborne skupštine, su profesor Zoran Hadžić koji je izabran za tajnika, odgajateljica u Centru za odgoj i obrazovanje Marija Radića, na dužnosti prve dopredsjednice, predsjednik MO Grebaštice Tomislav Mrdeža, na dužnosti drugog dopredsjednika te inženjer cestovnog prometa Ivan Rončević, na dužnosti blagajnika.

Šibenski HSS koji se gotovo izgubio na političkoj karti Šibenika, u svakom slučaju, preuzela je mlada i u gradskom političkom životu nepoznata ekipa. U krugovima upućenim u politički živor Šibenika poznatiji je tek Boris Dukić koji je na izborima za Vijeća Mjesnih odbora do nogu u Zatonu potukao etabliranu političku konkurenciju iz HDZ-a, SDP-a i HSP-a. Taj četrdesetrogodišnji profesionalni vatrogasac i dragovoljac Domovinskog rata, osnivač prvog temeljnog ogranka HSS-a u Zatonu, dobio je čak 71 posto glasova i preuzeo ulogu vodeće javne i političke ličnosti tog naselja.
„Zadovoljan sam što je članstvo HSS-a prepoznalo u nama, mladoj i politički gotovo anonimnoj ekipi, onu snagu koja može u Šibeniku vratiti HSS-u ugled, značaj i utjecaj koji je imao i koji svojom stoljetnom tradicijom zaslužuje imati u najstarijem hrvatskom gradu. – kazao je u izjavi za SibenikNews Boris Dukić, -Mi smo svježa krv HSS-a, ekipa koja će šibenski HSS povesti novim smjerom. Sada je HSS da tako kažem na nuli, ali za nas ta nula nije hendikep već, kao trkačima, oslonac za uspješan start. Naše prve tri zadaće su bolja organizacija HSS-a u Šibeniku, omasovljavanje članstva i temeljita obnova stranke, a koliko ćemo biti uspješni znat će se vrlo brzo – već na predstojećim lokalnim izborima na koje ćemo izaći osnaženi, kadrovski ekipirani i s jasnim vizijama budućnosti Šibenika utemeljenim na preciznim dijagnozama uzroka njegovog sadašnjeg stanja. Kako nismo opterećeni nikakvim nasljeđem i da pripadamo novom naraštaju kojeg zanimaju prosperitet grada i njegov napredak, a to znači i egzistencija njegovih građana ne sumnjam da ćemo uspjeti vratiti ugled HSS-a u Šibeniku i prodrmati ustajali politički život grada koji je postao glavnom kočnicom njegovog napredovanja i glavnim uzrokom njegovog nazadovanja.“
Velika smjena generacija na čelu šibenskog HSS-a već je počela davati rezultate, kaže Dukić, jer se odmah javio veći broj Šibenčana koji se žele uključiti u HSS, a iz Boraje je stigao poziv na osnivačku skupštinu tamošnjeg temeljnog ogranka. 
 

Iz kategorije: Vijesti