Datum objave: 23. Svibanj 2012

SLUČAJ ŠARIN: Straničarenje ispred interesa Šibenika?

Diana Ferić
Diana Ferić

Jeronimo Šarin, trener GKK Šibenik više nije član Upravnog vijeća j.u. Sportski objekti. On je  jedini od četiri člana Upravnog vijeća Sportskih objekata kojemu mandat na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije produžen, a razlog je, čini se, to što  se nije uklapao u političke principe izbora kadrova po kojima su interesi političkih stranaka uvijek ispred interesa Šibenika. Izgleda da je presudila činjenica da je Šarin na tu neplaćenu dužnost u prošlom mandatu došao na prijedlog HSP-a koji sada više nije u dobrim odnosima s vladajućom koalicijom SDP-HNS, jer na sjednici nije dano nikakvo službeno obrazloženje zašto Šarin, kao i ostali nije dobio novi mandat u Upravnoom vijeća. To možda ne bi bilo medijski zanimljivo da Šarin nije i konkretno, djelima, pokazao da radi u interesu Grada i njegovih sportskih objekata jer je  upravo on zaslužan što će Sportska dvorana na Baldekinu dobiti 1 000 novih stolica.  

Protiv odluke da Jeronimo Šarin, trener GKK Šibenik više ne bude član UV Sportskih objekata glasovala su samo četvorica gradskih vijećnika, a svi ostali poslušno su glasovali za usprkos upozorenju da je Šarin bio jedan od najaktivnijih članova Upravnog vijeća te da je zahvaljujući njemu Šibenik dobio vrijednu donaciju – čak 1000 novih sjedalica za svoju dotrajalu i derutnu sportsku dvoranu na Baldekinu.

-Nisam uključen u lokalnu politiku, nisam član ni jedne stranke, član Upravnog vijeća Sportski objekti postao sam kao čovjek iz sporta na prijedlog predsjednika GKK Šibenik Ante Gaćine. S Upravom Sportskih objekata, djelatnicima dvorane, šibenskim čelnicima i gradonačelnikom Antom Županovićem imao sam i imam iznimno dobre i korektne odnose. Neplaćenu dužnost člana UV-a Sportskih objekata shvatio sam i prihvatio kao častan i odgovoran posao te kao priliku da nešto učinim za šibenski sport i sportske objekte, posebno dvoranu na Baldekinu u kojoj sam doslovno odrastao i u kojoj danas provodim više vremena nego u vlastitom domu.

-Kako komentirate  odluku da vam se bez obrazloženja ne produži mandat u UV Sportskih objekata?

-Nisam pogođen. Razumijem što se događa. To je politika i to nema veze s mojim radom. Poštujem odluku Gradskog vijeća. To je njihova stvar. Ja ću i dalje nastaviti raditi sve što mogu za dobrobit i napredak moga grada, njegovog sporta i sportaša.

- Je li točno da ste za sportsku dvoranu uspjeli ste priskrbiti vrijednu donaciju – čak 1000 novih kvalitetnih sjedalica?

-Naša je dvorana na Baldekinu takva kakva je – vremešna, umorna i dotrajala. Ne bi trebala biti u takvom stanju ali druge nemamo, a vremena nisu dobra za nove investicije. O problemu dvorane razgovarao sam s predstavnicima Dogus grupe koja je glavni sponzor i pokrovitelj mog kluba, GKK Šibenik. Razmatrali smo čak i mogućnost gradnje nove dvorane u Šibeniku u nekoj perspektivi. Ono što se moglo odmah učiniti bila je zamjena dotrajalih sjedalica novima. S tom informacijom još nismo namjeravali ići u javnost jer još nije sve do kraja uglavljeno, no ne vjerujem da će iznošenje vijesti o donaciji Dogus grupe na sjednici Gradskog vijeća i to što nisam dobio još jedan mandat u Upravnom vijeću Sportskih objekata naškoditi dogovoru. To nema nikakve veze ni s mojim radom ni sa donacijom Dogus grupe. Namjeravam nastaviti raditi kao i do sada – za grad, za sport, za moj klub, a ne za mjesto u upravnim vijećima. Ja nisam političar, nemam nikakve političke ambicije, ja sam samo sportaš i Šibenčanin koji voli svoj grad i želi da on napreduje. 

Iz kategorije: Vijesti