Datum objave: 21. Svibanj 2012

Online časopis Tjedno.hr povezao A. Kevića s ubojstvom I. Pukanića

Diana Ferić
Diana Ferić

Andrija Kević, kako ga nazivaju, kontroverzni poduzetnik, vlasnik,uz ostalo, i hotela Punta u Vodicama, te tjednika Aktual i suvlasnik poslovnog lista Business.hr dosada je od vremena do vremena bio meta novinara zbog svojih brojnih kaznenih prijava, i kao čovjek kojega desetljeće i pol prati nekoliko ozbiljnih afera, u kojima su protiv njega vođene istrage za višemilijunske pronevjere. No online magazin  Tjedno.hr otišao je puno dalje te ga je, što zvuči nevjerojatno, povezao s ubojstvom Ive Pukanića, vlasnika medijske kuće NCL.

Njihov novinar Dražen Stjepandić, uz ostalo, piše: "Premda se u javnosti stvarao dojam kako  se policija trudi pronači naručitelja mora se konstatirati da policija mnoge potencijalne sumnjivce nije čak ni kurtoazno kontaktirala. Među onima koji su svakako trebali biti na spisku sumnjivih  je  kontroverzni poduzetnik Andrija Kević, glavni financijer tjednika Aktual. Ovaj virtouz u izbjegavanju pravde i pravosuđa u međuvremenu je postao vlasnik Pukanićevog stana u Importane Galeriji i kuće na Ribnjaku. Navodno je pokojni Ivo Pukanić od Andrije Kevića posudio novac za kupovinu kuće, a kao granciju ponudio  mu je stan na petom katu u Importane Galerije. Ubrzo nakon Pukanićeve sahrane Andrija Kević se upisuje na pravo vlasništva na stan u Importane Galeriji, koji je godinama bio ljubavno gnijezdo pokojnog Pukanića i njegove najbliže suradnice Sine Karli. Zatim preko svojih poduzeća i off shore kompanija postaje i vlasnik kuće na Rinjaku.Nije li to dovoljan motiv za poziv a informativni razgovor? Tko zna kakve je još poslovne kombinacije imao s pokojnim Pukanićem?

Na suđenju u Beogradu iznoseći svoju obranu da je on organizator ubojstva Pukanića i Franjića Joca Amsterdam je postavio pitanje-što ako je eksplozivnu napravu aktivirao netko iz tadašnje redakcije Nacionala? Nažalost u istrazi policija se nije bavila takvim logičnim pitanjima, važnije im je bilo iznijeti sefove  iz Pukanićevog ureda i stana.

Novinar online magazina Tjedno.hr ,nadalje, spominje  72 kaznene prijave protiv Andrije Kevića, pozivajući se na izvore iz policije , a taj ih portal i objavljuje  i to kaznene prijave počinjene  na operativnim prostorima policijskih postaja: Splita, Solina i Vodica. 

S Andrijom Kevićem se krajem prošle godine, tvrdi portal tjedno.hr, ozbiljnije htio pozabaviti  Oliver Grbić, nakon što je Aktual pisao o njegovoj ljubavnoj vezi s Dijanom Čuljak, međutim uslijedili su tekstovi u kojim se policija okrivila za pritiske na tisak u stilu onih iz devedestih godina i glavni finacijer ovog niskotiražnog tjednika ponovno se izvukao.

Slučaj s Oliverom Grbićem djelomično objašnjava zašto Andrija Kević  podmiruje milijunske minuse koje donosi izlaženje niskotiražnog, a skupog Aktuala, ali treba se zapitati ima li tu još nekih razloga? Što ako je Sina Karli umjesto prave istine  o pozadini atentata na Ivu Pukanića zamijenila  šutnjom u zamjenu za financiranje tjednika pokrenutog nakon što je smijenjena s mjesta glavne urednice Nacionala?- zaključuje svoje  sumnje novinar  Dražen Stjepandić.

Iz kategorije: Vijesti