Datum objave: 17. Svibanj 2012

Jaka bura poremetila brodski prijevoz

Diana Ferić
Diana Ferić

Jaka bura koja puše i na šibenskom području nije za sada prouzročila štete, ali je poremetila brodski promet. Tako nije u 11.30 sati isplovio trajekt za Žirije i Kaprije, kako doznajemo u poslovnici "Jadrolinije".  Brod za Vodice je jutors isplovio po redu plovidbe.  Centru 112 je, za sada dojavljeno jedino da je vjetar na cesti prema Podima srušio stablo koje je prepriječilo na prometnici, ali bez posljedica. 


Dr. Frane Strikić s Instituta za jadranske kulture  i melioraciju krša ističe, kako piše Dalmacija News da će današnja orkanska bura vrlo vjerojatno napraviti mnogo štete u maslinicima:

"Ovako snažna bura odrazit će se vrlo loše na masline. Masline na većini područja nalaze se u fazi nesporedno pred cvatnju. Kod stabala koja su već ušla u fazu cvatnje isušit će se njuška tučka pa neće doći do oplodnje. Kod stabala gdje cvatnja još nije počela doći će do trganja cvjetova za nekoliko dana. Pretpostavljamo da će zbog svega toga biti dosta problema." , rekao je Strikić za Dalmaciju News.

Meteorolozi su za popdne najavili smirivanje bure. 

Iz kategorije: Vijesti