Datum objave: 18. Svibanj 2012

Policija za samo pola sata uhitila pljačkaše kladionice u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Kladionicu u Ulici Ante Šupuka u Šibeniku u četvrtak su orobili 42-godišnjak i 32-godišnjak, obojica iz Zadra, a policija ih je uhitila već nakon pola sata u Primoštenu. To je vjerojatno bilo jedno od najbržih otkrivanja počinitelja razbojništva uopće!
U četvrtak 16. travnja, nakon dojave zaposlenice oštećene tvrtke da se oko 19.50 sati dogodilo razbojništvo u toj kladionicu  i pribavljene obavijesti o osobnom automobilu koji su tom prilikom koristili osumnjičeni, brzom intervencijom policije na području cijele Policijske uprav, osumnjičeni su već oko 20.15 sati zatečeni u Primoštenu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su osumnjičeni navedenog dana u to vrijeme prijetnjom  zaposlenici oružjem, za koje se ispostavilo da je bio plastični pištolj, ukrali  23 350 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo je osobno vozilo marke „Fiat Punto“, zadarskih registracijskih oznaka, koje su  koristili osumnjičeni i u njemu je pronađen ukradeni novac, a na gradskom predjelu Bioci pronađen je odbačeni plastični pištolj kojega su osumnjičeni  koristili u pljački i s njim zaprijetili zaposlenici kladionice.
U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske utvrđeno da je osumnjičeni 42-godišnjak na području Zadra počinio još četiri kaznena djela razbojništva.
         Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu  Policijske uprave šibensko - kninske.

Iz kategorije: Vijesti