Datum objave: 17. Svibanj 2012

Župan Pauk:Sretan je grad koji je imao Milivoja Zenića

Diana Ferić
Diana Ferić

Nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima u Šibensko - kninskoj županiji za 2011. godinu dodjeljene su danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine, povodom Dana županije. Nagrada Šibensko-kninske županije, kao što je poznato posthumno je dodijeljena Milivoju Zeniću za iznimni doprinos razvoju knjižničarske i znanstvene djelatnosti, dugogodišnje ravnanja knjižnicom ‘Juraj Šižgorić’ te bogat autorski rada i baštinjenje šibenskog kraja u svekolikoj intelektualnoj i pisanoj hrvatskoj kulturi. Nagradu je  primila njegova kći Ivana Marinković Zenić. - Sretan je Šibenik što je imao Milivoja Zenića – kazao je prilokom uručivanja te nagrade šibensko-kninski župan Goran Pauk
Grb Šibensko-kninske županije dodijeljen je ‘Vodičkim žudijima’ zbog tradicionalnog sudjelovanja u procesijama i uskršnjim običajima župe u Vodicama te Anti Nadomiru Tadiću Šutri, kao priznanje za aktivno sudjelovanje u prvim kulturnim događanjima u oslobođenom Gradu Kninu, bogato autorstvo i izdavanje više knjiga s domoljubnom tematikom.
Plakete Šibensko - kninske županije pripale su Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku  za doprinos u obrazovanju obrtničkih zanimanja, Radio Drnišu povodom 40-godišnjeg neprekidnog djelovanja te predsjedniku županijske Obrtničke komore Anti Mihiću za uspješni rad te institucije.

Snimio: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti