Datum objave: 16. Svibanj 2012

Gradska vlast poslušala stanovnike Njivica- mijenjaju prometnu regulaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova prometna rješenja u Njivicma, koja su uspostavljena nakon rekonstrukcije tamošnje prometnice bit će promjenjena tako da budu  prihvatljiva i stanovnicima  i struci, a u tome će se u obzir uzeti gotovo sve primjedbe građana, priopćili su danas iz gradske uprave Grada Šibenika. Rezultat je to dogovora komunalnog pročelnika Josipa Živkovića s projektantom, a uz dogovor s Policijskom upravom Šibensko-kninskom do kojih je došlo nakon što su se pobunili stanovnici u Njivicama.
Krajem prošlog tjedna stanari Njivica, a posebice vlasnici poslovnih objekata na tom području, izrazili su nezadovoljstvo regulacijom koju nudi novo prometno rješenje, odnosno njegovom tzv. horizontalnom signalizacijom. Već istoga dana je uspostavljen kontakt s Gradskom upravom, te je utvrđeno kako je rješenje, predviđeno postojećim  DPU-om, neprihvatljivo za Njivičane.
Novo prometno rješenje otklonit će prometnu odsječenost toga dijela Njivica, odnosno omogućit će cestovni pristup do obiteljskih kuća i poslovnih objekata iz svih pravaca. To se odnosi na prvu ulicu lijevo iz Ulice put Vida (iza staklara Klarića) pa će njezinim stanarima biti osiguran posebni tzv. lijevi skretač. Također će biti ponovo uspostavljen pješački prijelaz prema trgovačkom centru Plodine, uz odgovarajuće ograničenje brzine od 40 km/h.
Što se pak tiče  okretišta autobusa tiče, u suradnji s trgovačkim centrom  Supernova, iznaći će se zadovoljavajuće rješenje. Prema prijedlogu okretište autobusa bi se uspostavilo na parkiralištu Supernove.
Kao što je i najavljeno na sjednici Gradskog vijeća bit će pokrenuta procedurua proširenja obuhvata postojećeg DPU-a kako bi se stekli uvjeti za projektiranje kružnog toka, s namjerom da se postigne još kvalitetnije dugoročno rješenje.

Iz kategorije: Vijesti