Sidebar Menu

Datum objave: 15. Svi 2012

DOBROTA:Konobari i kuhari Turističke škole ugostili članove "Kamenčića"

Diana Ferić
Diana Ferić

Polaznici odjela kuhara i konobara Turističke škole u Šibeniku i njihove profesorice Biserka Šmidt i Boja Bulat ugostili su dana su svom praktikumu, na visokoj razini, članove šibenske  udruge Kamenčići koja skrbi o osobama s teškoćama u razvoju. Tako su, osim što nižu uspjehe na različitim natjecanjima,  pokazali i da imaju veliko srce. Učenici 1F razreda kuhara za njih su posebno ispekli  domaće kolače, te ih  počastili voćem i sokovima, a sve vrijeme su ih, kao u najboljem restoranu, posluživali polaznici 2E razreda konobara. "Ovo je samo nastavak naše suradnje. Mi smo udrugu Kamenčić posjetili uoči Uskrsa u njihovim prostorijama u kojima smo bili toplo primljeni, a članovi te udruge su nam na prošlom Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku, pomogli na našem štandu peći palačinke za građane. Ovo je sada bio uzvratni posjet,a nastavit ćemo se družiti i dalje.", kazala nam je profesorica Biserka Šmidt. Polaznici Turističke škole bili su oduševljeni poklonima koje su im "Kamenčići" donijeli budući da je riječ o  ukrasnim predmetima koje su sami izradili.

Suradnja Turističke škole u Šibeniku i udruge "Kamečići" koaj je je razvila brojne aktivnost, ali  i poduzetništvo  jedan je od načina socijalizacije osoba s teškoćama u razvoju, ali i senzibiliziranja šire zajednice za njihove potrebe i interese. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.