Datum objave: 15. Svibanj 2012

HDZ:Incident s novinarima i odnošenje portreta J. Kosor

Diana Ferić
Diana Ferić

Novinari i fotoreporteri doslovce su izbačeni s današnjeg predstavljanja Tomislava  Karamarka, jednog od kandidata za predsjednika  HDZ -a  u Šibeniku koje je u 16 sati počelo u stranačkim prostorijama, a izbačena je i slika Jadranke Kosor, još uvijek predsjednice te stranke, koja je uredno stajala za predstavljanja svih drugih kandidata.  Iako su novinari bili jutros telefonski  službeno pozvani na taj skup u 16 sati Tomislav Karamarko je nešto prije tog vremena dao kratku izjavu za novinare, a nakon toga novinarima nije bio dopušten niti ulazak u prepunu prostoriju  šibenskog HDZ-a  niti im je bilo dopušteno da snime skup. Štoviše, koordinatorica  Izbornog stožera Karamakrove kampanje nastupila je agresivno i bezobrazno poput psa čuvara te je na kraju od  novinara  tražila pisani poziv uz pitanje tko ih je uopće pozvao.

Ono što smo mogli primijetiti, prepirući se s Koordinatoricom, jest da je prostorija bila prepuna, a od poznatijih Šibenčana vidjeli smo sve članove gradskog HDZ -a koji su, inače bili na skupovima svih kandidata, ali prvi put i Tvrtka Pašalića, i Josipu Rimac, gradonačelnicu Grada Knina koji su stajali uz njega dok je davao izjavu novinarima.  Na skupu je  bio i Siniša Burić.  Najzanimljiviji detalj bio je odnošenje portreta Jadranke Kosor iz prostorije u kojoj se održava skup, a od fotoreportera koji je to uspio snimiti tražilo se da odmah izbriše snimku.

Inače, nastupi svih dosadašnjih kandidata protekli su na viosokoj  kulturnoj razini. Novinari su na njih bili  službeno, pisanim putem pozvani te im je bilo dopušteno da normalno obavljaju svoj posao. Ovo što se dogodilo na skupu Tomislava Karamarka u Šibeniku  odraz je nedemokratskog i agresivnog ponašanja koje mu sigurno, kao jednom od najizglednijih kandidata za predsjednika HDZ -a zaista nije trebalo, ali koje  možda u skladu s nekim optužbama koje  stižu na njegov račun posljendnjih dana. Inače, odgovarajući uoči skupa na novinarska pitanja Karamarko je ponovio kako ga su kaznene prijave protiv njega kao i optužbe koje je osobno izrekla njegova konkuretntica Jadranka Kosoro "predizborni haiku" i da je to u jednoj "demokratkoj stranci kao što je HDZ to podrazumijeva",  a ponovio je kako nema pretenzije biti predsjednikom države, ali da svaki predsjednik stranke mora preuzeti i odgovornost da bude mogući premijer. 

Iz kategorije: Vijesti