Datum objave: 14. Svibanj 2012

Goran Višnjić na procesu protiv Gotovine i Markača u Haagu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin, glumac  Goran Višnjć  prisutan je danas  u sudnici u  Haagu na početku procesa protiv Ante Gotovine i Mladena Markača pred Žalbenim vijećem, a novinarima s eobratio na engleskom jeziku. "NISAM došao podržati ratnog zločinca već poštovanog generala, nositelja visokih odličja, koji je zapovijedao Hrvatskom vojskom u Oluji", kazao je Goran Višnjić, poznati hrvatski glumac, novinarima u Haagu, piše  Index.hr 

Višnjić je u Den Haag došao kako bi svjedočio  Novinarima u Haagu obratio se na engleskom jeziku. 

Višnjić je kazao da je u operaciji Oluja oslobođeno selo njegovog djeda i bake, dodavši da je Gotovini na tome zahvalan. Tvrdi da je Gotovina među vojnicima bio poznat kao čovjek koji je inzistirao na poštivanju etičkog kodeksa. 

"Nisam došao ovdje držati govore i prodike. Znam da su napori Haškog suda plemeniti, da pokušavaju donijeti mir u regiji. Došao sam kako bih ljubazno zamolio sud da se u razmatranju žalbe ne vodi političkim razlozima, već činjenicama i pravdom", kazao je Višnjić. 

Hrvatski glumac, koji se proslavio zahvaljujući ulozi u američkoj tv seriji "Hitna služba", kaže da do sada nije nazočio suđenju Gotovini i Markaču, ali samo zato što je, kako kaže, bio uvjeren da će biti oslobođeni svih optužbi. 

"Uvjeren sam u nevinost generala Gotovine, koji bi već danas trebao biti pušten na slobodu", kazao je Višnjić.

Iz kategorije: Vijesti