Sidebar Menu

Datum objave: 12. Svi 2012

Kako u ranoj dobi otkriti teškoće u učenju?

Diana Ferić
Diana Ferić

Redovnim organiziranjem edukativnih seminara i radionica Udruga za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko - kninske županije "Izvor ljubavi"  uporno se trudi djeci koja pate od disleksije  i njihovim  roditeljima olakšati  borbu s tim teškoćama  pa su tako i ovog vikenda organizirali seminar pod nazivom "Moje dijete ima teškoće u učenju"   na kojem su predavali uvaženi stručnjaci iz Šibenika i Zagreba:  Gina Lugović, prof.mr.spec.klin.psihologije iz Obiteljskog centra u Šibeniku, prof.dr.sc Mirjana Lenček, prof. logoped iz Edukacijsko - rehabilitacijskog  fakulteta u Zagrebu, Željka Butorac, prof. logoped iz OŠ Marina Držića iz Zagreba te Stanislava Leljak Turžanski, prof. logoped iz SUVAG -a.  Unatoč tome što u svakoj školi u Županiji ima djece s takvim teškoćama koje se  još uvijek teško prepoznaju  ni na ovom seminaru nije bilo puno djelatnika škola. Šteta, jer su predavanja bila vrlo korisna.  Gina Lugović je primjerice govorila o prevenciji neuspjeha kod djece i važnoj ulozi obitelji u tome. Prof. dr sc Mirjana Lenečak  na vrlo zanimljiv i pristupačan način objasnila kako je moguće kod djece rane dobi otkriti teškoće s učenjem, ali je kod nas problem to što se te teškoće primjećuju uglavnom tek kada dijete pođe u školu kada je već kasno za preventivne mjere.  " Djeca s diskelsijom uče drukčije. Ona imaju specifične teškoće u učenju i to se može otkriti u dobi od dvije do tri godine. Škole  bi  trebali imati i njima prilagođene metode učenja. No naš sustav obrazovanja nije općenito prilagođen djeci s teškoćama, pa tako ni s teškoćama u učenju. ", istaknula je prof. Leneček.
U prostorijama "Izvora ljubavi" organizirane su i radionice za roditelje, nastavnike i stručne djelatnike u školama o metodama učenja kod disleksije. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam