Sidebar Menu

Datum objave: 12. Svi 2012

Medicinska i kemijska škola obilježila 65 godina postojanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Medicinska i kemijska škola proslavila je sinoć u šibenskom kazalištu 65 -tu obljetnicu svog postojanja. Osim brojnih učenika i profesora te škola na svečanosti su bili i gradonačelnik Šibenika dr Ante Županović te ravnatelji drugih srednjih škola u Šibeniku., a sve ih je prigodno pozdravila ravnateljica škole Ankica Lambaša Spahija. Predsjednica školskog odbora, viša medicinska sestra Šnježana Žaja podsjetila je na razvoj te škola koja je 1947. godine počela s radom  Odjelu za plućne bolesti šibenske bolnice kao škola za liječničke pomoćnike  da bi do danas mijenjala lokacije, ali i imena  i obrazovne programe, ali je zadržala svoju kvalitetu. Danas se mogu pohvaliti da imaju petogodišnji  licencirani program obrazovanja medicinskih sestara  koji priznaju u Europskoj uniji. Učenici i njihovi profesori pripremili su i zabavni program u kojem su nastupile klapa "Dalamtinke" i pjesna skupina "Sjene" ali i plesna skupine te škole. Himnu je izveo zbor  Škole pod ravnanjem časne sestre tatjane.Priredili su i duhoviti  igrokaz na latinskom jeziku  te recital pod nazivom "U pohvalu od grada Šibenika".

Polaznici Medicinske i kemijske škole mogu se pohvaliti i svojim humanitarnim radom pa su tako nedavno pripremili posebnu predstavu kojom su uveselili štićenike Cvjetnog doma u Šibeniku. Otvoreni su i prema javnosti  pa građanima često besplatno vade krv i mjere tlak, a na mnogim skupovima  su i prezentirali svoje znanje masaže tijela. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam