Datum objave: 11. Svibanj 2012

Županijska skupština:Opća bolnica sjedinila SDP i HDZ i "razjedinila"SDP

Diana Ferić
Diana Ferić

Opća bolnica Šibenik od 2008. godine do danas ne proizvodi gubitke i to je najvažnija informacija koju bi javnost trebala znati, potvrdila je za govornicom Skupštine Šibensko kninske županije, na današnjoj sjednici, Anita Bara, vijećnica SDP -a, inače ekonomistica u Bolnici uvjeravajući svoje kolege, vijećnike SDP - a da šibenska bolnica nije gubitaš na čemu su oni inzistirali. U  tome se našla na istoj  liniji s HDZ - ovcem Željkom Burićem, ravnateljem Opće bolnice koji ih je uporno pokušavao uvjeriti u isto. Takvo slaganje u stavovima suprostavljenih političkih opcija na sjednicama Skupštine je zaista rijetko, i kako je kazao i župan Goran Pauk, trebalo bi biti uvjerljiv argument.  Burić i Bara složili su se i oko toga da je neizvjesno što će se dalje događati budući da je  zdravstvo u državnom proračunu ove godine ostalo  uskraćeno za 2 milijarde pa se  očekuje smanjenje limita sredstava koje bolnice dobivaju a to onda dovodi i pitanje budućeg poslovanje. 

No Tanfara, koji je također ekonomist i financijski stručnjak, ostao je i dalje pri tvrdnji da bilanca poslovanja Opće bolnice govori da je ona 2011. godinu završila s gubitkom i zabrinuo se tko će ga i kako pokriti. Kulminacija je bila to što je, da bi dokazao da tu nije slučaj o politizaciji,  gotovo  u zvijezde kovao ravnatelja šibenskog Doma zdravlja,  inače HDZ - ovca Joška Jurića koji je, kako je ustvrdio, uspio sanirati dugove od više od 3 milijuna kuna koje je za sobom ostavio, dr Ante Županović, sada SDP - ov gradonačelnik Grada Šibenika aludirajući time na to da dr Županović nije bio dobar ravnatelj.

U svakom slučaju dr Željko Burić, ravnatelj Opće bolnice Šibenik nije se pokolebao Obrazložio je da je do manjka o kojem Tanfara govori  došlo zbog toga što su za neke investicije dobili novac u 2010. godini, a platili su ih u 2011 te da se to u zdravstvu ne zove gubitkom. Iznio je podatak da je šibenska bolnica uspjela vratiti i 30 milijuna kuna duga dobavljačima lijekova  i medicinskih potrepština i to 20 milijuna sama, a  ostalih 10 milijuna kuna saniralo je Ministarstvo zdravstva. Osim toga, svi troškovi Opće bolnice Šibenik, kazao je dr Burić pozivajući se na podatke iz bilance, ispod su  prosjeka troškova u hrvatskim bolnicama. 

Iz kategorije: Vijesti