Datum objave: 10. Svibanj 2012

Završeno saslušanje svjedoka u slučaju Paravinja

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjesto najavljenih pet, danas su u nastavku suđenja Draganu Paravinji  na Županijskom sudu u Šibeniku  svjedočila četiri svjedoka no Sud ni danas nije želio reći ništa više od toga.  To je ujedno bilo i zadnje ročište za saslušanje svjedoka. Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda novinarima danas nije mogao reći hoće li se inzistirati i na saslušanju svjedoka koji se nisu pojavili  na proteklim ročištima ili će se uzeti u obzir njihovi iskazi iz istražnog postupka.

Suđenje se nastavlja 15. svibnja, svjedočenjem sudskih vještaka iz Centra za kriminalističko vještačenje ‘Ivan Vučetić’ te  Zavoda za sudsku medicinu. Oni bi trebali vještačiti biološke dokaze, vlasi kose i krv, izuzete iz kamiona Dragana Paravinje. Nakon toga red dolazi na vještake prometne i telekomunikacijske struke.

 

 

 

objavljeno u 9 sati: Saslušanjem posljednjih pet svjedoka danas, 11. svibnja nastavlja se  na Županijskom sudu u Šibeniku suđenje Draganu Paravinji optuženom za silovanje i ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić koja je nestala početkom lipnja prošle godine, a njezinom tijelo još uvijek nije pronađeno. Sud ne želi otkriti  nit tko su današnji svjedoci. Do sada su, prema pisanju nekih medija, svjedočili Paravinjini kolege, Anina obitelj  te čovjek koji je vidio  nestalu Antoniju da ulazi u njegov kamion. 

Sutkinja Nives Nikolac već je ranije potvrdila kako će se suđenje nastaviti 17. svibnja ispitivanjem sudskih vještaka. Oni će svjedočiti, odnosno dati interpretaciju dokaznog materijala, ponajviše dokazima uzetim iz Paravinjina kamiona.

 

objavljeno 10. svibnja: Novo ročište glavne rasprave u slučaju Paravinja održano je jutros na Županijskom sudu u Šibeniku, ali novinari nisu uspjeli doznati ništa više od toga da je, od sedam predviđenih, saslušano pet svjedoka.  Glasnogovornik Suda Branko Ivić, uvažavaju interes javnosti za ovaj slučaj, objasnio je da se ne smije izlaziti niti s informacijama tko su bili saslušani svjedoci niti na koju okolnost su saslušani. Dvoje svjedoka je opravdalo nedolazak, a prema našim izvorima riječ je o Paravinjinoj rodbini.  

Novinare je zanimalo i ima li novih informacija o tomu tomu gdje bi moglo biti tijelo nestale Antonije Bilić za čije je ubojstvo Paravinja optužen. Još uvijek je neshvatljivo da njezino tijelo nije pronađeno, nakon 11 mjeseci od njezina nestanka. No Ivić na to nije mogao odgovoriti.  Nismo uspjeli doznati je li sam Paravinja u međuvremenu odao  ijednu informaciju koja bi pomogla rasvjetljavanju ovog slučaja.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem posljednjih pet svjedoka nakon čega će uslijediti vještačenja, najprije vještaka za promet.

U vezi sa suđenjem Paravinji vlada potpuna blokada informacija jer s novinarima ne želi komunicirati niti Paravinjina odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović niti obitelj nestale Antonije Bilić. 

Dragan Paravinja(43) optužen je za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antoniej Bilić koja je nestala 7. lipnja, a već je prije osuđen za silovanje.

Iz kategorije: Vijesti