Sidebar Menu

Datum objave: 09. Svi 2012

Župnijska vlast organizira odlazak na Bleiburško polje

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski biskup mons. Ante Ivas predvodit će misu na središnjoj  komemoracije žrtvama bleiburške tragedije i hrvatskoga križnog puta koja će se održati 12. svibnja ove godine na Bleiburškom polju u Austriji i to u ime Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konfedrencije BIH. Na zamolbu građana, šibensko - kninski šibensko - kninski župan Goran Pauk  odobrio je da se iz županijskog proračuna financira odlazak žitelja Županije na tu svečanost. Prijavilo se oko 40 građana pa će Županija finacirati prijevoz jednim autobusom, a  za taj posjet bit će iz proračuna izdvojeno 13.250 kuna, doznajemo u Uredu župana: "Županija je ove godine prvi put organizator odlaska na Bleiburg. Razlog je taj što misu  predvodi naš biskup  pa su nam se neki građani javili s takvom zamolbom i župan ju je  prihvatio.",objašnjava Novica Ljubičić, pročelnik Ureda župana. Šibenska biskupija, kako doznajemo, organizirala je jedan autobus za odlazak na Bleiburg, Grad Vodice je također je za svoje građane financirao jedna autobus, a jedan autobus  ide i iz Općine Primošten 

Ove godine je svečana komemoracija bleiburškim žrtvama dodatno je ispolitizirana nakon što je Hrvatski sabor odbio  biti politički pokrovitelj spomendana bleiburških žrtava i žrtava Križnog puta niti će tko iz Sabora doći u Bleiburg.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam