Datum objave: 08. Svibanj 2012

Poduzetnik Dario Gracin o svom trošku čisti more od olupina i još će novac donirati

Diana Ferić
Diana Ferić

Dario Gracin i djelatnici njegove tvrtke za spašavanje brodova na moru, podvodne radove te vađenje olupina i otpada iz mora  proteklih dana izvadili su iz mora ispod Šibenskog mosta olupinu 22 metra duge teglenice koja je tu potonula još 1961. godine, prilikom gradnje mosta. Taj šibenski poduzetnik, bez naknade, samoinicijativno čisti more od opasnih morskih olupina koje prijete sigurnosti plovidbe i zagađuju okoliš. 

Olupina stara više od 50 godina 

Od izgradnje Šibenskog mosta  do danas, dakle više od 50 godina ta je teglenica predstavljala prijetnja brodovima i ugrožavala je sigurnost plovidbe. Olupina je ležala na 10 metara dubine, a njeno nadgrađe visoko je šest metara pa je pravo čudo što na nju nije naletjela još ni jedna od modernih golemih jahti koje plove prema Prukljanskom jezeru. Od Gracina nitko nije tražio uklanjanje te olupine već je on sam procijenio da je krajnje vrijeme da je se ukloni. Radeći pod Šibenskim mostom njegova je tvrtka iz mora izvadila i miješalicu za beton koja je sletjela s mosta u more 2002. godine i od tada ležala na dubini od 32 metra.

Gracin se, međutim, nije zaustavio samo na tome nego je ispred Uvale sv. Petra i Remontnog brodogradilišta Šibenik, s dubine od samo 10 metara, iz mora izvukao ostatke teglenice koja tu leži, i prijeti brodovima, vjerojatno još od Drugog svjetskog rata. Teglenice izvučene iz mora ispod mosta i iz Uvale sv. Petra dotegljene su na Martinsku gdje će biti izrezane i prodane kao staro željezo, a Gracin namjerava sav novac koji pretekne preko pokrića minimalnih troškova donirati Dječjem festivalu i Festivalu dalmatinske šansone.

Zanimljivo je da tvrtka Gracin montaža upravo radi i na podizanju potopljenih dijelova legendarnog pontonskog mosta na Maslenici te ruskog broda  Slavutuić koji je nedaleko od Maslenice potonuo još 1989. godine. Ima želju izvaditi i ostatke starog Skradinskog mosta koji je razoren tijekom Drugog svjetskog rata ali još nije dobio nikakav odgovor od nadležnih ministarstava. Isto tako želio bi očistiti uvalu Pakleu od betonskih blokova koje je u more pobacala bivša JNA te ukloniti ostatke broda punog cementa i kamena koji leži na dubini od 4 metra na Južnoj punti na otoku Zlarinu.
-Naš je akvatorij jako zagađen brodskim olupinama koje prijete i plovidbi i znatiželjnim roniocima. Neke od tih olupina zaista su opasne. Voljan sam, recimo, pomoći da se iz mora izvade ostaci torpiljarke S-158 koja je na ulazu u Kanal sv. Ante potonula 1944. godine, a u njoj se još uvijek nalaze dva torpeda. Isto tako bilo bi vrijeme da se ispod Južnog Turnja u kanalu konačno uklone sidra s broda Boka koji je tu udario u obalu i doživio tešku havariju. – kaže Dario Gracin. On osim toga upozorava da ispred marine Žut na otoku Žutu na dubini od samo 15 metara leži cijelu golemi američki zrakoplov bombarder koji je tu pao 1944. godine pri povratku sa zadatka u bazu u Italiji!

Dobrobit Grada i Županije 

-Olupina je puno. Neke bezuvijetno treba ukloniti, a neke bi trebalo osposobiti za ronilački turizam. Neogovorno je dopuštati ronjenje do olupina koje nisu uređene, učvršćene i zaštićene tako da ronioci ne mogu stradati zavlačeći se u njihovu unutrašnjost. Na pitanje zašto  koristi svoju skupu opremu i unatoč velikim troškovima vadi olupine iz mora Gracin odgovara:
-Naše more je tako lijepo da je neoprostiva sramota da bude zagađeno, s druge strane ako želimo živjeti od turizma ne možemo si dozvoliti luksuz da turisti imaju neugodnosti ili da stradavaju zbog našeg nemara. Moje su pobude dakle ekološke, a želim nešto učiniti i za dobrobit moga grada i moje županije.
 

Iz kategorije: Vijesti