Datum objave: 08. Svibanj 2012

A. KULUŠIĆ: Nitko neće zaklati koku koja nese dva jaja!

Diana Ferić
Diana Ferić

"Veći dio HDZ -a Šibensko - kninske županije i dalje podržava Jadranku Kosor kao kandidatkinju za predsjednika HDZ -a, a svatko, pa tako i Josipa Rimac ima pravo na svoje izdvojeno mišljenje. Netko voli šampijera, a netko oradu! U odnosu na ukupno 86 izaslanika iz Šibensko - kninske županije na Općem saboru stranke riječ je samo o njih  šestero iz Knina koji će glasati za Tomislava Karamarka pa ne možemo govoriti ni o kakvom raskolu unutar županijske organizacije ", izjavio nam je Ante Kulušić predsjednik Županijskog odbora HDZ -a nakon što je objavljeno da je predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac  kandidatkinja Tomislava Karamarka za članicu Predsjedništva stranke, te da će tako, ako on pobjedi na unutarstranačkim izborima, zauzeti visoke pozicije  u stranci, kakve je do sada imao Kulušić.

Josipa Rimac, kao primjerice i Kulušićev kolega Božidar Kalmeta, na vrijeme se svrstala uz kandidata kojem svi politički analitičari daju najviše šanse na izborima za novog predsjednika HDZ -a. Kažu da je to osveta Jadranki Kosor jer je nije dobro pozicionirala na listi za Sabor na proteklim izborima. Ostajući slijepo na strani Jadranke Kosor , među rijetkima u Hrvatskoj, Županijski odbor na čelu s Kulušićem, dojam je u javnosti, nije pokazao politički sluh i mudrost : "Najprije, ja sam uvjeren da će Jadranka Kosor pobijediti, a nije ni točno da smo rijetki koji smo ostali u nju. Što je s Dubrovnikom, Viroviticom, Osijekom? Ja sam čovjek od riječi i ne mijenjam  mišljenje kako vitar puše.", ističe Kulušić.

Za očekivati je da će u slučaju pobjede Tomislava Karamarka on osobno kao stranački političar ali i Županijski HDZ  biti marginalizirani i da je to kraj njegove političke karijere, ali Kulušić odgovara kako za to nema straha, jer da je HDZ u Šibensko - kninskoj županiji na proteklim unutarstranačkim izborima pokazao da je složan i jedinstven. Nije, kaže, bilo ekscesa, a poziva se i na dobre izborne rezultate: "Mi smo polučili dobre rezultate i na proteklim državnim izborima i na onima prije njih. Ista je situacija bila i na lokalnim izborima 2005. godine i 2009. godine. Nisam još nikad čuo da je netko zaklao koku koja nese dva jaja, a ostavio starog pivca. ", komentirao je Ante Kulušić, tješeći se tom narodnom mudrosti  ili i dalje duboko vjerujući u ispravnost svojih odluka. 

Iz kategorije: Vijesti